Liber la vacanţe în Israel din luna mai. Vor putea călători turiștii vaccinați din România

Liber la vacanţe în Israel din luna mai. Vor putea călători turiștii vaccinați din România
| Foto: besttimetovisit.co

Israelul a atins imunitatea colectivă în urma vaccinării masive şi va permite accesul turiștilor vaccinați din România începând din luna mai. Vizitatorii vor prezenta un test PCR negativ și unul serologic care să ateste existența anticorpilor în urma vaccinării.

La mai bine de un an de la închiderea granițelor și după trei valuri pandemice agresive, Israelul a atins imunitatea colectivă în urma vaccinării masive și va permite accesul în țară, începând cu 23 mai, pentru toți turiștii români vaccinați, informează Mediafax.

Informația a fost dată marți, într-o declarație comună a ministrului turismului din Israel, Orit Farkash-Hacohen și a ministrului sănătății, Yuli Edelstein. În prima etapă, va fi permis accesul în Israel doar grupurilor organizate. Redeschiderea turistică a Israelului se va face treptat, începând cu 23 mai, când primele grupuri de turiști vor avea acces în Țara Sfântă.

Călătorilor individuali li se va permite să intre în Israel în cea de-a doua etapă. Toți vizitatorii vor putea intra în Israel în baza unui test PCR negativ și vor trebui să facă și un test serologic care să ateste existența anticorpilor în urma vaccinării.

Testul serologic pentru români va putea fi eliminat prin semnarea unui acord bilateral între Guvernul Israelului și Guvernul României, prin care Israelul să recunoască certificatul de vaccinare emis de autoritățile din România. În acest sens, Guvernul Israelului a inițiat deja discuții cu partea românească și a trimis deja o propunere la care se așteaptă răspunsul oficial al Guvernului României.

Astfel de tratate au fost semnate deja de Israel cu Grecia și Cipru. Autoritățile de la Ierusalim vor oferi în zilele următoare mai multe informații despre întreg procesul de acces în Israel.

Comenteaza