Liber la vacanţe în Grecia pentru cei care s-au vaccinat cu ambele doze, fără carantină

Liber la vacanţe în Grecia pentru cei care s-au vaccinat cu ambele doze, fără carantină

Carantina va fi ridicată pentru zborurile „ale căror pasageri au primit cele două doze de vaccin” sau care „sunt negativi la virus şi au un test negativ de depistare a coronavirusului, realizat în ultimele 72 de ore”. 

Grecia se pregăteşte să îşi deschidă sezonul turistic la mijlocul lunii mai, însă guvernul şi-a anunţat săptămâna trecută intenţia de a deschide din această săptămână frontierele pentru turiştii care provin din UE sau din alte ţări şi care dispun fie de un certificat de vaccinare, fie de teste PCR de depistare.

Grecia anunţă ridicarea carantinei obligatorii de şapte zile aflată în vigoare până acum pentru pentru turiştii care sunt „rezidenţi permanenţi din statele membre ale Uniunii Europene, Spaţiul Schengen, Marea Britanie, Statele Unite, Israel, Serbia şi Emiratele Arabe Unite”, se arată într-un comunicat al aviaţiei civile din Grecia (YPA) citat de Agerpres.

Locuitorii din Grecia sunt în continuare supuşi unei izolări stricte, deplasările între departamente nefiind autorizate decât din motive "esenţiale" (familiale sau profesionale) deoarece ţara se confruntă cu un vârf al pandemiei, cu zeci de morţi şi peste 1.500 de cazuri de infectare pe zi. 

Carantina este ridicată chiar de luni, dar celelalte "restricţii pentru zborurile interne sau internaţionale vor rămâne în vigoare până la 26 aprilie", a precizat aviaţia civilă, care reevaluează cu regularitate reglementările, în funcţie de situaţia sanitară.

În afară de carantina de şapte zile obligatorie până acum, turiştii care ajung în prezent în Grecia trebuie să arate un test negativ de depistare a coronavirusului, realizat în ultimele 72 de ore. Numai turiştii israelieni care sunt vaccinaţi nu sunt supuşi acestor obligaţii, în urma unui acord bilateral.

Comenteaza