Liber la adunări de 100 de persoane și la sporturile de contact/ Când se deschid piscinele din interior

Liber la adunări de 100 de persoane și la sporturile de contact/ Când se deschid piscinele din interior

Starea de alertă pe teritoriul României a fost prelungită, luni, pentru încă 30 de zile, cu noi prevederi.

Guvernul a aprobat în ședința de luni hotărârea care prelungește starea de alertă cu 30 de zile, începând de marți, 15 septembrie.

Printre noile prevederi se află posibilitatea de a fi organizate demonstrații și adunări publice cu cel mult 100 de persoane. Participanții trebuie să poarte mască, să-și dezinfecteze mâinile și să păstreze distanța fizică. Limita pentru evenimentele private organizate în spații închise rămâne de 50 de persoane

Locurile de joacă și sălile de jocuri rămân închise, competițiile sportive se desfășoară în continuare fără spectatori, dar au fost scoase de pe lista de interdicții sporturile de contact.

În ceea ce privește piscinele din interior, șeful DSU, Raed Arafat, a spus că acestea rămân, deocamdată, închise.

"Va mai fi o analiză peste 15 zile şi vom vedea. La acest moment încă nu”, a precizat Arafat, la finalul şedinţei de luni a Executivului.

De asemenea, Hotărârea de Guvern adoptată luni include și reguli pentru desfășurarea alegerilor. Astfel, s-a decis ca, la alegerile locale din 27 septembrie, alegătorii să aibă obligația, pe lângă a purta mască și a păstra distanța, să se dezinfecteze la intrarea și ieșirea din secție, iar cartea de identitate va trebui atinsă doar de ei.

Purtarea măștii de protecție rămâne obligatorie în spațiile închise și în mijloacele de transport în comun, dar și în spațiile deschise aglomerate.

Comenteaza