Liber cu avionul în Italia și Franța de la Cluj

Liber cu avionul în Italia și Franța de la Cluj

Franța și Italia sunt două dintre cele cinci țări către care se va putea zbura de la Cluj începând de marți, 23 iunie.

Premierul României, Ludovic Orban, a convocat Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) care a adoptat hotărârea prin care a fost actualizată lista statelor exceptate de la aplicarea măsurilor de carantină sau izolare (zonă verde).

Excepția se aplică persoanelor asimptomatice care sosesc în România din statele aflate pe listă. Astfel, au fost adăugate alte cinci state: Finlanda, Italia, Estonia, Irlanda și teritoriul european al Franței (Franța metropolitană).

Zborurile către și dinspre țările care fac obiectul excepției de la carantinare sau izolare vor putea fi reluate de pe toate aeroporturile din România. Lista actualizată intră în vigoare la 23 iunie și poate fi consultată pe site-ul www.cnscbt.ro.

În evaluarea statelor propuse de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) pentru zona verde, s-a ținut cont de criteriul mediei numărului de cazuri noi înregistrate în ultimele 14 zile, respectiv mai puțin de cinci cazuri la 1 milion de locuitori.

Romatsa a anunțat că restricțiile de zbor pentru Belgia, Franța, Iran, Italia, Marea Britanie, Țările de Jos, Spania, SUA și Turcia erau prelungite până în 17 iulie. Către aceste destinații sunt permise doar zborurile charter (transport muncitori sezonieri, repatrieri).

Dacă una dintre țările menționate va avea indicele de risc sub cinci cazuri noi la 1 milion de locuitori, atunci va intra pe lista verde actualizată săptămânal de INSP, iar zborurile vor putea fi reluate în siguranță.

Comenteaza