Leu văzut plimbându-se liber pe străzi! Mesaj RO-ALERT: "Păstrați distanța, nu încercați să vă fotografiați cu el"

Leu văzut plimbându-se liber pe străzi! Mesaj RO-ALERT: "Păstrați distanța, nu încercați să vă fotografiați cu el"
| Foto: arhivă

Autoritățile au transmis un mesaj de tip RO-ALERT după ce o persoană a sunat la 112 şi a spus că a văzut un leu care se plimba liber pe străzile din Târgoviște.

Autorităţile din Dâmboviţa au intrat în alertă maximă după ce un cetăţean a sunat la 112 și a spus a văzut un leu liber în zona benzinăriei dintre localităţile Priseaca şi Târgovişte.

Nu este vorba despre un animal care să fi scăpat de la zoo şi nici despre unul deţinut de un cetăţean care locuieşte în judeţ, aceste informaţii fiind verificate de autorităţi, scrie Mediafax.

Jandarmii dâmboviţeni caută animalul în zona în care s-a dat alerta şi au emis şi ujn mesaj RO-ALERT către populaţie, pentru a fi avertizată în cazul în care apelul venit la 112 se va dovedi a fi real. 

„A fost semnalată prezenţa unui animal sălbatic (leu) în municipiul Târgovişte, cartier Priseaca, zona staţia peco Helene! Evitaţi zona, rămâneţi în locuinţe! Păstraţi distanţa faţă de animal şi nu încercaţi să vă fotografiaţi cu acesta", au transmis autoritățile prin RO-ALERT.

Totodată, ISU Dâmboviţa au trimis în zonă un echipaj SMURD.

Comenteaza