Legendarul baschetbalist Kobe Bryant și fiica sa de 13 ani au murit într-un accident de elicopter

Legendarul baschetbalist Kobe Bryant și fiica sa de 13 ani au murit într-un accident de elicopter

Vedeta NBA, Kobe Bryant, în vârstă de 41 de ani, a murit după ce elicopterul în care călătorea s-a prăbuşit în oraşul Calabasas din California, duminică dimineaţă.

Kobe Bryant era la bordul unui elicopter privat, alături de alte persoane, atunci când aparatul de zbor s-a prăbuşit, scrie TMZ. Una dintre fetele lui Kobe Bryant, Gianna Maria, denumită şi GiGi, în vârstă de 13 ani, se afla alături de tatăl ei la bordul elicopterului, în momentul prăbuşirii. Cei doi au murit, împreună cu celelalte trei persoane din aeronavă.

Cauza accidentului nu este încă aflată. Ancheta este în desfăşurare.

Tragedia din oraşul Calabasas din California, Statele Unite ale Americii, a avut loc duminică, 26 ianuarie, la ora 10:00 (n.red. - ora locală).

Legendarul baschetbalist din NBA, fost jucător al formaţiei Los Angeles Lakers, călătorea cu aeronava lui privată. Deşi numele persoanelor din avion nu au fost date publicităţii, BBC notează că soţia acestuia, Vanessa, şi cele patru fiice ale lor, Gianna, Natalia, Bianca şi Capri, nu se aflau în elicopter.

Elicopterul ar fi luat foc în aer şi s-ar fi prăbuşit în oraşul Calabasas, din California, iar poliţia LA County a declarat că nicio persoană de la bordul aeronavei nu a supravieţuit.

Legendarul baschetbalist Kobe Bryant și fiica sa de 13 ani au murit într-un accident de elicopter

Cei din oraşul Calabasas au confirmat vestea: „Cu mare tristeţe, nimeni nu a supravieţuit".

De cinci ori campion în NBA, Kobe Bryant a evoluat timp de 20 de ani pentru Los Angeles Lakers, retrăgându-se din baschet la 13 aprilie 2016, marcând 60 de puncte în meciul cu Utah Jazz. Bryant a părăsit baschetul lăsând în spate un total de 33.643 de puncte înscrise în NBA.

În 2008 a fost denumit cel mai important jucător din NBA, a fost numit de două ori MVP-ul finalelor în NBA, dar şi de două ori jucătorul care a înscris de cele mai multe ori. De asemenea, a fost de 18 ori selecţionat în All-Star Game, unde a fost desemnat MVP de 4 ori. În plus, a câştigat şi de două ori titlul olimpic.

În cea de-a 90-a ediţie a Galei Premiilor OSCAR 2018, fostul baschetbalist Kobe Bryant a câştigat premiul pentru cel mai bun scurt-metraj animat, Dear Basketball, un film de cinci minute care conţine o scrisoare de dragoste către acest sport, scrisoare pe care a scris-o în 2015.

"Nu puteam să-mi doresc mai mult de la viaţa asta. A fost absolut minunat. Nu-mi vine să cred că s-a terminat" - Kobe Bryant.

Comenteaza