Le-a bifat pe toate: băut şi fără permis, la volanul unui autoturism neînmatriculat

Le-a bifat pe toate: băut şi fără permis, la volanul unui autoturism neînmatriculat
Un şofer clujean a fost reţinut pentru 24 de ore de poliţişti, sub aspectul săvârşirii mai multor infracţiuni la regimul rutier.

Persoana respectivă, un bărbat de 27 de ani, a fost prins joi dimineaţa, în jurul orei 04:30, în timp ce se deplasa cu un autoturism pe strada Samuel Brassai din Cluj-Napoca, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Fiind transportat la unitatea medicală, conducătorul auto a refuzat recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Totodată, poliţiştii au stabilit faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere, iar autovehiculul la volanul căruia se afla nu este înmatriculat, numerele de înmatriculare cu care era prevăzut aparţinând unui alt vehicul. 

În urma acestor contatări, faţă de persoana în cauză a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, aceasta urmând a fi prezentată magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană care nu poseda permis de conducere, refuzul conducătorului de vehicul de a se supune prelevării de mostre biologice, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul penal.

 

Comenteaza