La un pas de o tragedie uriașă. Un autocar care transporta 30 de elevi a luat FOC

La un pas de o tragedie uriașă. Un autocar care transporta 30 de elevi a luat FOC
| Foto: DRDP Timișoara

Un incendiu a izbucnit, marţi dimineaţă, la un autocar în care se aflau 30 de elevi. Copiii au reuşit să iasă din autovehicul fără a exista răniţi, iar pompierii au stins flăcările.

Incidentul nefericire s-a produs, marţi dimineaţă, în oraşul Moldova Nouă, judeţul Caraş-Severin.

”În această dimineaţă, pompierii cărăşeni au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autocar care transporta elevi, în localitatea Moldova Nouă. Până la sosirea pompierilor, din interiorul autocarului s-au autoevacuat, în siguranţă, aproximativ 30 de elevi”, a transmis, marţi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin, conform News.ro.

Acolo s-au deplasat pompierii din cadrul Secţiei Moldova Nouă, cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, constatând că autocarul a fost cuprins în totalitate de flăcari. Cel mai probabil, incendiul a fost cauzat de un scurtcircuit produs la compartimentul motor al autovehicului.

În urma incendiului, nu s-au înregistrat victime.

Potrivit IPJ Caraş-Severin, poliţişti de la Poliţia Oraşului Moldova Nouă au fost sesizaţi, în jurul orei 8.00, despre faptul că un autobuz care transporta elevi a luat foc.

”Din primele cercetări s-a stabilit că, la intersecţia străzilor Constantin Daicoviciu şi Nicolae Titulescu din Moldova Nouă, ar fi izbucnit un incendiu la compartimentul motor al unui autobuz care transporta elevi pe direcţia Berzasca - Moldova Nouă. Toţi cei 30 de elevi au coborât din autobuz fără a exista victime omeneşti”, a arătat sursa citată.

Din verificări s-a stabilit că autobuzul avea inspecţia tehnică periodică valabilă.

În acest caz, cercetările continuă pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere din culpă.

Comenteaza