La Spitalul din Dej există un singur anestezist care face naveta VIDEO

La Spitalul din Dej există un singur anestezist care face naveta VIDEO
La Spitalul Municipal din Dej postul de anestezist a fost scos de două ori la concurs, însă nu s-a prezentat nimeni. În prezent, un specialist face naveta pentru a ajuta pacienţii.

Conform directorului medical al instituţiei, doctor Antonela Nicoară, postul de anestezist a fost scos de două ori la concurs, însă nu s-a prezentat nimeni.

"Ar mai fi nevoie de un medic anestezist. Din păcate este o problemă la nivel naţional cu această specialitate şi cei care au terminat rezidenţiatul de curând preferă să plece şi să lucreze în străinătate", a spus aceasta.

Directorul crede că unul dintre motivele pentru care postul rămâne vacant este salariul mic. "E posibil ca medicii tineri să prefere să meargă din prima la salarii mari. Nu ştiu în ce măsură asta e şi un lucru foarte bun pe termen lung", a adăugat Nicoară.

"O să mai scoatem postul la concurs şi între timp contactăm toţi rezidenţii de an mare şi sperăm până la urmă să vină cineva. Secţia de Terapie Intensivă este recent renovată, condiţiile sunt deosebit de bune", a specificat Nicoară.

Totodată, aceasta spune că la spitalul din Dej ar mai fi nevoie de asistente. "În prezent, am acoperit toate specialităţile cu medici, sigur am avea nevoie de multe asistente, dar datorită blocării de posturi suntem acum într-un impas. E foarte greu să se ocupe turele", a mai spus directorul.

În prezent, la Spitalul Municipal din Dej există un singur anestezist, care face naveta şi efectuează un număr mare de gărzi.

 

Etichete
Comenteaza