La Predeal şi Poiana Braşov au început pregătirile pentru deschiderea sezonului de schi

La Predeal şi Poiana Braşov au început pregătirile pentru deschiderea sezonului de schi
Primăriile Predeal şi Braşov pregătesc pârtiile pentru deschiderea sezonului de schi din staţiunile Predeal şi Poiana Braşov, fiind deja puse în funcţiune tunurile de zăpadă artificială

Reprezentanţii Primăriei oraşului Predeal au început, din acest weekend, probele la instalaţiile de înzăpezire a pârtiilor. Până în prezent au fost testate şapte tunuri de zăpadă pe pârtia Clăbucet, iar alte trei vor fi montate şi verificate în acest weekend. În plus, au fost montate plasele de protecţie de la baza pârtiei Clăbucet, pentru evitarea accidentelor.

"Sperăm ca până săptămâna viitoare să avem deja suficientă zăpadă pe pârtia de săniuş, chiar dacă încă nu a nins, iar turiştii şi localnicii să se poată
bucura de ea", a afirmat primarul oraşului Predeal, Ionel Goidescu.

Primarul spune că toate probele la instalaţiile de producere a zăpezii s-au desfăşurat bine şi că Predealul va avea suficientă zăpadă pe pârtiile de schi până în prima sau a doua săptămână din decembrie, când este programată deschiderea oficială a sezonului 2011-2012.

În Poiana Braşov, deschiderea oficială a sezonului de iarnă va avea loc, ca în fiecare an, în Ajunul Crăciunului, în 24 decembrie, odată cu finalizarea proiectului de extindere a domeniului schiabil.

Proiectul "Dezvoltarea şi reabilitarea domeniului schiabil Poiana Braşov" are o valoare de peste 28,4 milioane euro şi este finanţat de Guvern prin
Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, în cadrul programului "Schi în România", în parteneriat cu Primăria Braşov.

Pârtiile din Poiana Braşov vor avea o lungime totală de 23 de kilometri şi se vor întinde pe o suprafaţă de 80 de hectare, după lucrările de amenajare şi extindere a pârtiilor existente (13,8 km), precum şi construcţia de pârtii noi pe o lungime de 6 kilometri.

De asemenea, în Poiană a fost construit şi un lac de acumulare, la o altitudine de 1.500 de metri, cu o capacitate de 122.500 metri cubi şi o instalaţie de înzăpezire care cuprinde staţie de pompare, pompe, 18 kilometri de conducte, 24 de tunuri de zăpadă şi patru maşini de bătătorit zăpada. Sistemul va putea înzăpezi artificial 60 de hectare de domeniu schiabil din totalul de 80 hectare.

Până la sfârşitul anului, în Poiana Braşov vor funcţiona, pe lângă cele două telecabine, telegondola şi teleschiurile existente, încă două noi instalaţii de
transport pe cablu, care sunt în curs de finalizare. Cele două noi instalaţii de pe pârtiile Ruia şi Lupului au o capacitate totală de transport de 4.000 de persoane pe oră. În toral, capacitatea de transport pe cablu în Poiana Braşov va fi de 11.300 de persoane pe oră. Tarifele care vor fi practicate la instalaţiile pe cablu în Predeal şi Poiana Braşov pentru sezonul de schi nu au fost încă stabilite.

 

Comenteaza