La multi ani, prieteni! Ce aşteptăm de la 2016

La multi ani, prieteni! Ce aşteptăm de la 2016
ZIUA de CLUJ vă mulţumeşte că i-aţi fost alături în 2015. Vă invităm să trecem împreună prin provocările lui 2016.

Noul an aduce o serie de veşti bune, cum ar fi scăderea cotei generale de TVA de la 24% la 20%, cu TVA 9% pentru apă, atât potabilă cât şi de uz industrial şi agricol, cu un impozit pe dividende de 5%, în scădere de la 16%, cu un regim diferenţiat de impozitare pentru microîntreprinderi, dar şi cu impozite mai mari pentru clădiri. Scăderea cotei TVA la 20%, de la 24% în prezent, va aduce cu sine ieftiniri de 3,22% ale preţului carburanţilor, până la un nivel de preţ pe care nu l-am mai întâlnit de cinci ani. Acciza la alcool etilic va scădea cu 30%, de la 1 ianuarie 2016, potrivit Codului Fiscal valabil anul viitor. ZIUA de CLUJ va urmări cum schimbă noul Cod fiscal viaţa şi bunăstarea clujenilor.

2016 este şi un an electoral, cu două rânduri de alegeri. ZIUA de CLUJ a fost cea mai bună sursă de informare privind scrutinurile, oricare au fost acestea, şi vă promite acelaşi lucru pentru anul care a început. Totodată, începe un nou exerciţiu financiar al Uniunii Europene, iar Clujul va aplica din nou pentru fonduri structurale, căutând să îşi finanţeze marile proiecte de infrastructură. Noi am urmărit pas cu pas implementarea proiectelor din precedentul exerciţiu financiar şi vom face la fel şi cu următorul.

Este un an în care România merge la un turneu final de Campionat European la fotbal. Este anul în care vom avea Olimpiadă, deşi numărul sportivilor români care îşi pregătesc bagajele pentru Rio de Janeiro nu este impresionant.

Sunt multe provocări, iar ZIUA de CLUJ - probabil cel mai complet website de ştiri generaliste din Cluj - vă invită să îi fiţi alături, aşa cum aţi fost şi pe parcursul lui 2015. 

Vă mulţumim pentru că citiţi ştirile noastre şi vă dorim, dragi parteneri, un sincer LA MULŢI ANI!

Etichete
Comenteaza