La grădiniţa din Floreşti copiii dorm pe jos pentru că nu au destule paturi VIDEO

La grădiniţa din Floreşti copiii dorm pe jos pentru că nu au destule paturi VIDEO
Un părinte care şi-a trimis copii la o grădiniţă din comuna Floreşti acuză educatoarele că îi culcă pe jos pe micuţi, pentru ca nu exista suficiente paturi. Conducerea grădiniţei neagă acuzaţiile, dar inspectoratul şcolar admite că a existat o problemă, dar a fost aprobată deja suplimentarea numărului de locuri, dar şi a educatoarelor.

Reporterul Realitatea TV a stat de vorbă cu unul dintre micuţii care se aflau marţi la grădiniţă.

- Aveţi locuri toţi, aveţi unde să dormiţi toţi, sau mai staţi şi pe jos?
- Mai dormim şi pe jos, câteodată.
- Da?
- Da.

Situaţia a fost semnalată de tatăl unuia dintre copiii care învaţă la grădiniţa Cetatea Fetei din Floreşti.

"Am copilul acolo", spune el. "Sunt mai multe grupe de 30-35 de copii, dar în fiecare încăpere există doar 15 paturi. Asta înseamnă că dorm câte doi în pat şi dorm şi pe jos".

Conducerea Şcolii Generale Gheorghe Şincai din Floreşti, în subordinea căreia se află grădiniţa, susţine că problema semnalată de acest părinte nu este reală. Mai mult, reprezentanţii grădiniţei susţin că la orele nu se prezintă nicidată mai mult de 18 copii, din cei 35 de copii înscrişi în grupele mici.

"La grupele mici de structura Cetatea Fetei, în cele trei grupe avem câte 35 de copii, în total 234 de copii", spune directorul şcolii generale "Gheorghe Şincai" din Floreşti, Violeta Ilea Bonda. "Media anul trecut a fost de 18, ceea ce înseamnă că ei vin pe rând, adică sunt cei mici care intrând în colectivitate se imbolnăvesc şi lipsesc".

Acelaşi lucru îl spun şi educatoarele. Ionela Pal Şerban e una dintre ele. "În caz că numărul pătuţurilor din grupă se ocupă în totalitate, avem alte 7 paturi pliante pentru fiecare grupă. Doresc să precizez că media de copii prezenţi pe zi este de 18", spune ea. S-a întâmplat vreodată ca un copil să doarmă pe jos? "Sub nicio formă, categoric nu", declară educatoarea.

Conducerea Inspectoratului Şcolar din Cluj a aflat de problemă şi a luat deja primele măsuri.

"La grădiniţa din Floreşti erau cerute în planul de şcolarizare 8 grupe, deci 200 de copii; numărul celor înscrişi a fost mai mare, 242, motiv pentru care în şedinţa consiliului de administraţie de marţi am suplimentat numărul de locuri", explică şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean, Valentin Cuibus. "Acolo va trebui să construim şi o grădiniţă, va trebui să construim şi o nouă şcoală, pentru că populaţia a crescut foarte mult şi, evident, dacă nu vom face lucrul acesta toţi vor trebui să se deplaseze spre Cluj-Napoca".

Inspectoratul Şcolar a suplimentat ieri şi numărul educatoarelor de la grădiniţa din Floreşti, unde învaţă acum 242 de copii.


Reporter: Anca Baciu
Imagine: Rareş Râşnoveanu

 

Etichete
Comenteaza