„La Caracal, România a eşuat”. Protest la Cluj-Napoca, faţă de intervenţia defectuoasă pentru salvarea Alexandrei

„La Caracal, România a eşuat”. Protest la Cluj-Napoca, faţă de intervenţia defectuoasă pentru salvarea Alexandrei

Zeci de oameni au protestat la Cluj-Napoca faţă de intervenţia defectuoasă pentru salvarea Alexandrei, fata de 15 ani, din Caracal, care ar fi fost ucisă de Gheorghe Dincă.

Protestatarii au venit, vineri noaptea, la Monumentul Memorandiştilor din centrul municipiului Cluj-Napoca cu lumânări, pe care le-au aprins în memoria Alexandrei, fata de 15 ani, despre care procurorii au indicii că a fost ucisă de Gheorghe Dincă, în vârstă de 66 de ani, în locuinţa sa, din Caracal, ca urmare a intervenţiei defectuoase a oamenilor legii.

Protestatarii au afişat, în centrul Clujului mesaje precum: „Alexandra şi Mihaela vă cerem iertare! Nu am făcut destul”, „Corupţia ucide” sau „Azi la Caracal România a eşuat”.

Cei prezenţi s-au aşezat pe jos în zona pietonală şi au discutat despre cazul de la Caracal, ţinând şi un moment de reculegere.

„Moartea fiecărui copil şi a fiecărui tânăr din vina statului, a autorităţilor, este o crimă la care suntem cu toţii complici. Este un eşec al întregii societăţi. Pentru ce au păţit aceşti copii nu există cuvinte. Şi pentru prostia şi incompetenţa autorităţilor cu atât mai puţin. Nu ne permitem să ne oprim până când toţi cei care au contribuit la aceste acte criminale nu sunt măturaţi din toate funcţiile publice”, au spus organizatorii evenimentului.

FIRUL EVENIMENTELOR PE SCURT

Alexandra, în vârstă de 15 ani, a fost dată dispărută miercuri, iar, joi, fata a sunat la ora 11.00 de trei ori la Serviciul de Urgenţă 112, anunţând că este sechestrată. Cu toate datele furnizate, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale nu a reuşit o locaţie exactă, ci o arie de căutare, poliţiştii având nevoie de 19 ore pentru a intra în imobilul principalului suspect.

O altă eroare ar fi legată de faptul că poliţiştii din Caracal ştiau locaţia în care se afla Gheorghe Dincă încă de noaptea, dar nu au organizat un flagrant, aşa cum le permitea legea, ci au preferat să aştepte autorizaţie de percheziţie pentru dimineaţa, ceea ce a dus la o întârziere de 3 ore.

Ca urmare a intervenţiei defectuoase, chestorul Ioan Buda, şeful Poliţiei Române, a fost demis, iar premierul Viorica Dăncilă a anunţat că a mai cerut demiterea prefectului şi a şefului Inspectoratului Judeţean de Poliţie Olt.

Mai mult, Dăncilă spune că STS a răspuns „în cel mai iresponsabil mod" la toate întrebările. „Îi solicit personal directorului serviciului lămuriri în acest caz, în cel mai scurt timp. Dar oricare ar fi răspunsul, este inadmisibil să nu existe acurateţe în localizare în secolul 21", a mai transmis şeful Executivului.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că va aştepta marţi, în şedina CSAT. o evaluare pe cazul de la Caracal.

Anchetatorii încearcă acum să identifice o a doua victimă, care se pare că a dispărut în urmă cu mai bine de o lună şi care era din judeţul Dolj.

Comenteaza