Kelemen, UDMR: "cele mai grele alegeri de după Revoluţie", trimite celelalte două partide maghiare să-şi caute "alt job"

Kelemen, UDMR:
Alegerile locale de ieri au fost cele mai grele de după Revoluţie, crede preşedintele UDMR, Kelemen Hunor.

"A fost cea mai grea campanie de după Revoluţie", a spus Kelemen, "fiindcă au existat două partide politice maghiare care au intrat în competiţie cu noi şi, în plus, a fost şi un val uriaş de simpatie faţă de USL în multe zone. Acest lucru a avut un efect direct asupra rezultatelor alegerilor locale".

El spune că UDMR a "câştigat alegerile" la acest scrutin, "în comparaţie cu restul partidelor maghiare şi față de rezultatele din 2008" - 203 primari aleşi, faţă de 184 primari în 2008. "Rezultatele comunităţii maghiare au dovedit că electoratul nostru doreşte o reprezentare puternică la nivelul administraţiei publice locale", a spus Kelemen, adăugând că Partidul Civic Maghiar şi "partidul lui Tokes" au câştigat împreună aproximativ la fel de multe voturi, dar mai puţine mandate, decât PCM în urmă cu patru ani."Într-o firmă, cine pierde a doua zi îşi caută alt job, aceasta este concluzia şi pentru cei din cele două partide", le-a transmis preşedintele UDMR.

Comenteaza