Jurnalistă înjunghiată în sediul unui post de radio

Jurnalistă înjunghiată în sediul unui post de radio
O jurnalistă a postului de radio rus Ekho Moskvy a fost înjunghiată, luni, de către un bărbat care a pătruns cu forţa în sediul instituţiei din Moscova, având asupra lui un cuţit.

Tatiana Felgengauer, una dintre prezentatoarele postului de radio, a fost înjunghiată în zona gâtului şi este internată în stare gravă la spital.

Atacatorul, un cetăţean străin, a fost reţinut de către forţele de securitate, a anunţat poliţia din Moscova. Potrivit unor surse din cadrul anchetei, bărbatul ar avea probleme psihice.

"În timpul interogatoriului s-a identificat drept Boris Grits. Răspunsurile lui au fost ciudate. Cel mai probabil, suferă de o boală mintală, este nebun. Bărbatul susţine că jurnalista a folosit telepatia pentru a-l hărţui sexual, încă din 2012. Atacatorul a fost supus unei examinări psihiatrice", a declarat sursa citată.

Postul de radio Ekho Moskvy promovează ştiri şi comentarii care sunt critice la adresa Kremlinului şi a aliaţilor lui Vladimir Putin.

Jurnalista Iulia Latinina a declarat la începutul anului că a fost obligată să părăsească Rusia după o serie de atacuri asupra ei, inclusiv incendierea maşinii personale.

 

Comenteaza