Jurnalistă din Franţa, în vizită la Cluj: "de ce construiesc românii atâtea biserici fastuoase, dar au spitale vechi"

Jurnalistă din Franţa, în vizită la Cluj: "de ce construiesc românii atâtea biserici fastuoase, dar au spitale vechi"

În urma unei vizite în judeţul Cluj, o jurnalistă la una dintre cele mai mari publicații regionale din sud-vestul Franței a rămas cu o dilemă majoră: nu înțelege logica pentru care românii construiesc noi biserici atât de fastuoase dar au spitale atâta de vechi.

 

Anne Kerjean, jurnalist la publicația Charente Libre din Angouleme, s-a arătat încântată de importanța istorică a zonei Turda-Câmpia Turzii, de exponatele Muzeului de Istorie și de gastronomia locală, dar nu înțelege logica pentru care românii construiesc noi biserici atât de fastuoase dar au spitale atâta de vechi. ”Nu e vorba despre faptul că sunt construite fonduri publice sau donații. Eu vorbesc de un mod de gândire în general care mie mi se pare un paradox și de neconceput . Nu pot întelege. Pe de-o parte un spital vechi, pe de alta foarte multe biserici aurite, fastuoase și încă în construcție. Chiar mă gândesc că  persoanele mai sărace ar putea să meargă să doarmă în ele, sunt frumos colorate, au încălzire, iluminat puternic  și au covoare groase pe jos”, a declarat juranlista din Franța, care a vizitat muzeele din Cluj și Mănăstirea Mihai Vodă.

Conform infoaries.ro, jurnalista s-a încrucișat în vizita ei prin România cu situații pe care le-a descris drept paradoxale și de neconceput pentru un occidental: drumuri perfect asfaltate, dar care care au inexplicabil câte o groapă, drumuri asfaltate dar cu poduri neterminate.

 

Comenteaza