Judecătorul Bolcaş recunoaşte senin: Am fost propus de PSD pentru a fi judecător la CC şi am acceptat

Judecătorul Bolcaş recunoaşte senin: Am fost propus de PSD pentru a fi judecător la CC şi am acceptat
Fostul parlamentar PRM Lucian Bolcaş a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că a fost propus de PSD pentru a fi judecător la CC şi că a acceptat, considerând că este "o onoare".
">

"Am fost propus de PSD. Evident că voi accepta, este o onoare", a precizat Bolcaş.

Întrebat când anume va fi numit, el a declarat că "probabil săptămâna viitoare, deoarece pe 18 decembrie expiră mandatul Iuliei Motoc".


"Am fost propus nu în locul doamnei Motoc, ci pe propriul meu loc", a adăugat Lucian Bolcaş.
Fostul parlamentar PRM a declarat că o asemenea propunere reprezintă, prin ea însăşi, "o încunurare a unei cariere de 50 de ani în slujba justiţiei şi a unei pasiuni de o viaţă".

El a precizat, despre schimbarea raportului de forţe la Curtea Constituţională, că modificarea se face prin valoarea argumentelor, şi nu prin număr şi apartenenţă.

"Voi face ce am făcut şi până acum", a mai spus Bolcaş despre activitatea sa la Curtea Constituţională, precizând că deviza sa este versul "Cum sunt ce-am fost, voi fi cum sunt".
Iulia Motoc anunţa, duminică, pe Facebook, că mai are doar o săptămână ca judecător la Curtea Constituţională, după care va pleca judecător la CEDO.

"Ultima săptămână ca judecător al Curţii Constituţionale. Pe 18 decembrie voi depune jurământul ca judecător al CEDO, la Strasbourg", scria Iulia Motoc pe contul său de Facebook.
Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a ales-o, în 2 octombrie, pe Iulia Motoc pentru funcţia de judecător la CEDO, dintre cele trei propuneri înainte de România.

Etichete
Comenteaza