Jolidon trece dintr-o insolvenţă într-alta
- Scris de Ziua de Cluj
- 15 Iul 2010, 17:04
- Eveniment
- Ascultă știrea

Procesul privind cererea de insolvenţă depusă de agenţia Equalizer Media a fost închis ca rămas fără obiect. în aceeaşi zi, a avut loc primul termen într-un litigiu în care furnizorul de textile Forster Rohner solicită de la compania clujeană 103.000 de euro. Recent, o familie din Bucureşti a solicitat intrarea Jolidon în insolvenţă pentru neplata chiriei, pe o perioadă mai lungă, la un magazin din Bucureşti.
Tribunalul Comercial a respins în 15 iunie cererea agenţiei de publicitate Equalizer Media de deschidere a procedurii insolvenţei producătorului de lenjerie Jolidon pentru o datorie de 40.000 de euro. La aceeaşi dată, a început procesul în care furnizorul de materiale al Jolidon, Forster Rohner, a solicitat emiterea unei ordonanţe de plată pentru suma de 103.208 euro.
Reprezentanţii firmei austriece Forster au ataşat la cerere comenzile livrate despre care susţin că sunt neplătite. în ianuarie 2010, reprezentanţii Jolidon şi-au asumat un plan de eşalonare la plata datoriei şi au mai transmis două comenzi. “Jolidon nu şi-a îndeplinit obligaţiile. Ca o ultimă încercare de a soluţiona disputa pe cale amiabilă, în data de 3 februarie Forster a trimis o ultimă notificare de plată prin intermediul adresei de e-mail”, se arată în plângerea austriecilor.
Judecarea cauzei s-a amânat pentru data de 17 august, până când austriecii vor răspunde întâmpinării depuse la dosar de Jolidon. în întâmpinare, compania clujeană cere ca instanţa să respingă ca inadmisibilă cererea de emitere a ordonanţei de plată. “Comenzile depuse în probaţiune de către creditoare sunt acte trimise pe e-mail sau pe fax, cu semnături indescifrabile şi fără a purta ştampila subscrisei”, se arată în întâmpinarea Jolidon. De asemenea, firma clujeană critică faptul că cererea austriecilor depusă la tribunal este semnată de “o altă persoană cu prenumele Florin Vasile, numele fiind indescifrabil”.
O nouă cerere de deschidere a procedurii insolvenţei împotriva Jolidon a fost depusă de soţii Andrei şi Viorica Popovici. Aceştia deţin un spaţiu în Bucureşti închiriat firmei clujene pentru un magazin de desfacere. Părţile au renegociat contractul de închiriere în 1 ianuarie 2010 şi au fixat preţul la 4.000 de euro pe lună pentru a absolvi societatea de plata unei restanţe de 85.000 de euro.
“Deşi la data renegocierii contractului şi a absolvirii de o sumă importantă de bani, reprezentanţii societăţii ne-au asigurat că începând cu acest an îşi vor îndeplini cu seriozitate obligaţiile contractuale, ne vedem nevoiţi să constatăm nu numai lipsa de seriozitate a debitoarei, dar şi starea vădită de insolvenţă în care se află”, se arată în plângerea soţilor Popovici. Aceştia susţin că au de încasat 21.934 de euro. în acest dosar, Jolidon nu şi-a prezentat poziţia, termenul de judecată fiind fixat pentru 10 septembrie.
Cîrlig: “Litigiile sunt în curs de închidere”
Directorul general al companiei Jolidon, Gabriel Cîrlig, a declarat pentru ZIUA de CLUJ că litigiile sunt pe cale de a se închide. “în cazul chiriei la magazin, am achitat-o la zi, iar cu furnizorul Forster lucrăm în continuare. Datoriile către acesta sunt în curs de a se plăti, iar litigiul se va închide”, a spus directorul şi fondatorul Jolidon, Gabriel Cîrlig. Acesta este prezent în topul Forbes al celor mai bogaţi români, cu o avere estimată între 65 şi 70 de milioane de euro.