Jogging de noapte în "cea mai bântuită pădure din lume"

Jogging de noapte în "cea mai bântuită pădure din lume"

Sute de clujeni vor participa sâmbătă la primul cros de noapte din renumita Pădure Hoia-Baciu, considerată cea mai misterioasă pădure din România.

"Hoia Baciu Night Run - World's most haunted forest", prima alergare tip trail running de noapte din Pădurea Hoia-Baciu va avea loc sâmbătă, 6 iulie, începând cu ora 21:45.

Peste 500 de alergători vor alerga la lumina frontalelor în pădurea clujeană care, de-a lungul timpului, și-a câștigat reputația de "cea mai bantuita pădure din lume", din cauza fenomenelor inexplicabile care au fost observate aici.

Evenimentul își propune să promoveze în țară și în lume această pădure și să o protejeze de defrișări, susținând activitățile ONG-urilor de mediu. Totodată, organizatorii își propun să promoveze sportul și ieșirile în natură.

Legende, fenomene paranormale şi OZN-uri

Pădurea Hoia-Baciu a fost întotdeauna un tărâm al legendelor, unii oameni din zonă vorbind despre iele şi strigoi care apar în noaptea de Sânziene şi îi răpesc pe cei care se încumetă să intre. Însă zona Hoia-Baciu a devenit cu adevărat cunoscută ca centru al fenomenelor paranormale după apariţia, în anii ’60, a unor fotografii cu ceea ce era descris ca fiind un OZN – un obiect zburător neidentificat.

Ulterior, fenomenele paranormale, care includ lumini sau măsurători radiologice, au fost studiate şi publicate de diferiţi pasionaţi de paranormal.

Copacii încolăciţi, Poiana Rotundă şi fenomenele inexplicabile din zonă au făcut ca pădurea să atragă atenţia presei internaţionale, iar publicaţii precum BBC, The Guardian sau The Independent au dedicat spaţii editoriale pădurii din Cluj. Zona a fost inclusă în mai multe topuri cu locuri „bântuite”, iar asta i-a fascinat pe turiştii căutători de senzaţii tari.

O echipă de jurnalişti şi fotografi din Cluj au realizat inclusiv un documentar intitulat „The Hoia-Baciu Forest - Truth or Legend?”, care a fost proiectat în cinematografele din oraş.

Comenteaza