Jandarmii care au învins sistemul VIDEO

Jandarmii care au învins sistemul VIDEO
20 de jandarmi au dat în judecată statul român şi au câştigat majorarea soldelor, plus plata restanţelor pentru ultimii cinci ani.

Jandarmii s-au plâns că nu au beneficiat de majorările salariale prevăzute de lege pentru alte categorii de bugetari, iar instanţa le-a dat câştig de cauză. Este prima hotărâre de acest gen pronunţată de o instanţă din România, iar pe baza ei şi alte categorii sociale şi-ar putea câştiga drepturile.

În perioada 2006-2008, guvernul a emis mai multe ordonanţe de urgenţă prin care salariile angajaţilor de la stat erau majorate cu procente cuprinse între 5% şi 11%. Nu toţi bugetarii au beneficiat însă de aceste indexări. Printre cei care au rămas cu salarii mai mici s-au aflat şi jandarmii. Douăzeci dintre aceştia au dat în judecată statul român şi au cerut ca şi soldele lor să fie majorate.

Hotărârea tribunalului Cluj nu este încă definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Cluj.Conducerea Grupării Mobile de Jandarmi a refuzat să facă vreun comentariu pe acest subiect.

Reporter: Cosmin Oanţă
Imagine: Alex Dascălu

Comenteaza