Jandarmii au zgribulit de ziua lor FOTO/ VIDEO

Jandarmii au zgribulit de ziua lor FOTO/ VIDEO
Jandarmii clujeni au sărbătorit astăzi, în Piaţa Avram Iancu, Ziua Jandarmeriei Române.

Bieţii jandarmi au stat drepţi şi au îngheţat. "E frig", s-a plâns unul. "E 3 februarie", a glumit altcineva. Din cauza vântului, temperatura părea negativă. Chiar şi aşa, jandarmii au făcut o serie de demonstraţii de karate şi judo. Publicul a aplaudat, deşi a fost serios rărit de primăvara aceasta îngheţată.

La manifestări au luat parte şi prefectul Clujului, Gheorghe Vuşcan, primarul Emil Boc, ÎPS Andrei, mitropolitul Clujului, şi şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, Tudor Grindean. Cu această ocazie, Boc i-a înmânat o plachetă şefului Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ), Florinel Budişan.

Programul activităţilor a debutat la ora 11:00 şi a cuprins o paradă militară, un scurt ceremonial religios, prezentarea unor exerciţii demonstrative, a materialelor de intervenţie ale Jandarmeriei, a armamentului şi a altor echipamente şi materiale folosite pe timpul executării misiunilor, precum şi a autovehiculelor de intervenţie.

"Jandarmeria clujeană susţine programul „Să ştii mai multe, să fii mai bun!" care se desfăşoară în această perioadă în instituţiile de învăţământ din România. Considerăm că este un bun prilej pentru a-i familiariza pe elevi cu rolul şi principalele atribuţii ale Jandarmeriei şi, totodată, pentru a-i învăţa ce trebuie să facă pentru a nu deveni victime ale diverselor fapte antisociale", au declarat reprezentanţii IJJ Cluj.

În acest an se sărbătoresc 165 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române. Arma jandarmeriei a fost întemeiată de Domnitorul Moldovei, Grigore Alexandru Ghica, prin semnarea „Legiuirii Pentru Reformarea Corpului Slujitorilor în Jandarmi" la 3 aprilie 1850, moment care marchează naşterea acestei instituţii.

Comenteaza