Jaf în plină stradă, în centrul Turzii

Jaf în plină stradă, în centrul Turzii
Poliţiştii au identificat și reținut pentru 24 ore, doi minori cercetați pentru săvărșirea infracţiunii de tâlharie calificată, după ce aceştia au atacat şi au jefuit o femeie în plină stradă.

Luni, polițiștii din Turda au identificat și au reținut pentru 24 ore doi minori cercetați pentru infracţiunea de tâlhărie calificată. Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, în jurul orei 07:00, o femeie de 62 ani din Turda a sesizat prin plângere poliția municipiului.

Ea a reclamat faptul că în timp ce se deplasa pe o stradă a fost acostată de două persoane necunoscute, de sex masculin, care prin folosirea violenței au deposedat-o de o geantă din care au sustras suma de 36 lei și un telefon mobil, cauzându-i leziuni corporale și un prejudiciu de 100 de lei.

În cursul aceleiași zile, în urma investigațiilor efectuate de polițiști, cei doi tineri au fost identificați în persoana celor doi minori, de 15, respectiv 16 ani, din municipiul Turda. Față de aceştia s-a propus continuarea urmăririi penale pentru tâlharie calificată, fiind luată măsura reţinerii pe 24 de ore, urmând să fie prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă.

În urma activităților întreprinse de polițiști a fost recuperat și restituit părții vătămate, telefonul sustras. Săptămâna trecută, în Botoşani, în doar 24 de ore, trei tineri au bătut şi tâlhărit cinci femei. Aceştia au fost prinşi de poliţişti şi au fost arestaţi preventiv pentru tâlhărie calificată.

Recomandările polițiștii de investigații criminale:
 
- evitaţi deplasările pe trasee situate în zone mai puţin circulate, izolate (câmpuri, parcuri, şantiere, terenuri virane)
- nu afişaţi ostentativ bijuterii sau alte obiecte de valoare
- păstraţi asupra dvs cât mai puţini bani lichizi
- purtaţi cu grijă geanta, poşeta pe umăr, bine protejată şi cu mâna
- dacă diverse probleme vă obligă să vă deplasaţi noaptea, evitaţi să o faceţi prin zone izolate ori neiluminate, precum şi prin zona locurilor unde se consumă băuturi alcoolice
- dacă observați că sunteţi urmărit/ă, deplasaţi-vă prin zone intens circulate, chiar daca aceasta presupune schimbarea itinerariului obişnuit
- nu vă lăsaţi atraşi în locuri izolate de către persoane care oferă spre vânzare lucruri ieftine
- când vă deplasaţi la/de la bancă ori alte instituţii şi aveţi sume de bani, faceţi tot posibilul să fiţi însoţit de o persoană de încredere

Comenteaza