Italianul Gian Carlo di Renzo, ambasador pentru Cluj-Napoca

Italianul Gian Carlo di Renzo, ambasador pentru Cluj-Napoca
Primarul Emil Boc a înmânat diploma de “Ambasador al proiectului Cluj-Napoca 2021 - Capitală Europeană a Culturii” profesorului doctor Gian Carlo di Renzo, titular al Departamentului de Obstetrică şi Ginecologie al Universităţii din Perugia, Italia.

Distincţia i s-a acordat în cadrul unui program de susţinere a candidaturii oraşului la titlul respectiv, prin care 20 de personalităţi din domenii diferite vor fi investite în funcţia de ambasador. 

Prin diploma primită Gian Carlo di Renzo se alătură celorlalte două persoane cărora li s-a decernat această poziţie: balerina Simona Noja şi preşedintele Fundaţiei „Zukunft Berlin", Volker Hassemer.

"Gian Carlo di Renzo a fost alături de Societatea Română de Obstetrică şi Ginecologie, a participat la fondarea Asociaţiei Române de Medicină Perinatală şi a sprijinit organizarea Centrului de Medicină Perinatală şi Diagnostic Prenatal, care funcţionează în prezent în cadrul Clinicii Obstetrică şi Ginecologie I Cluj-Napoca.

A participat la toate conferinţele Asociaţiei Române de Medicină Perintală, precum şi la cele trei sesiuni ale Şcolii Europene de Medicină Perintală "Ian Donald" care au avut loc în ţara noastră. Prin toate aceste activităţi a contribuit marcant la creşterea calităţii actului medical, 70% din rezidenţii români participând la aceste cursuri", şi-au motivat reprezentanţii Asociaţiei Cluj-Napoca 2021 - Capitală Culturală Europeană, alegerea.

Născut la 13 iunie 1951 în Verona, Italia, Gian Carlo di Renzo a absolvit Cum Laudae Facultatea de Medicină a Universităţii din Padova. El este o personalitate a ştiinţelor medicale în general şi a Obstetricii şi Ginecologiei în special, cu merite relevante în Medicina Materno- Fetală, în ecografia obstetricală, promotor al cercetării fundamentale în obstetrică, precum şi al noilor tehnologii în această specialitate.

Activitatea medicală de învăţământ şi de cercetare a profesorului a fost dublată de o intensă participare în cele 7 societăţi ştiinţifice naţionale şi internaţionale. În ceea ce priveşte activitatea sa ştiinţifică, aceasta s-a concretizat în peste 1100 de lucrări care au fost publicate în 200 de reviste internaţionale şi 65 de cărţi.

Acţiunea "Ambasadorii Clujului cultural" a fost iniţiată în 2012 din dorinţa de a atrage susţinători ai cauzei oraşului în competiţia pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii.

Comenteaza