Video ISU Cluj, semnal de alarmă privind incendiile de vegetație

ISU Cluj, semnal de alarmă privind incendiile de vegetație
| Foto: ISU Cluj

Pompierii clujeni au fost nevoiți să intervină la nu mai puțin de 16 incidente privind incendiile de vegetație.

"Suntem nevoiți să tragem un nou semnal de alarmă în ceea ce privește pericolul reprezentat de incendiile de vegetație uscată atât pentru mediul înconjurător, cât și pentru bunurile și chiar viețile oamenilor.

În plus, din cauza acestor intervenții, echipajele de pompieri sunt dislocate în zone greu accesibile, riscând să ajungă cu dificultate înapoi în orașe, în cazul producerii unei situații de amploare.

Până la ora remiterii acestei informări, pompierii clujeni au intervenit, numai pe parcursul zilei de 2 martie 2024, la 16 intervenții pentru stingerea incendiilor de vegetație uscată. Cu alte cuvinte, s-au primit solicitări din localitățile Sântejude, Bunești, Jichișu de Jos, Fizeșu Gherlii, Iara, Copăceni, Șaula, precum și din apropierea orașelor Cluj-Napoca sau Gherla.

O misiune de amploare, care a durat mai multe ore, a avut loc în localitatea Fizeșu Gherlii. Ajutați de către SVSU Gherla, pompierii de la Detașamentul Dej au intervenit pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată izbucnit pe o suprafață de aproximativ 35 de hectare. Un alt echipaj, de la Punctul de Lucru Gherla, a luat parte la o intervenție similară în localitatea Sântejude.

Practic, forțe de la toate subunitățile ISU Cluj s-au aflat astăzi pe teren. Chiar și în aceste momente se intervine în apropiere de strada Lombului din Cluj-Napoca, respectiv în localitatea Livada. Cetățenii sunt obligaţi să respecte normele privind protecția mediului care interzic arderea vegetației uscate!

Nerespectarea prevederilor legale privind interzicerea arderii miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului sau vegetaţiei ierboase constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice şi de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice", a transmis ISU Cluj.

Comenteaza