Istoria se repetă la Cluj. PPMT încinge spiritele cu un panou electoral FOTO/VIDEO

Istoria se repetă la Cluj. PPMT încinge spiritele cu un panou electoral FOTO/VIDEO
După ce în luna mai, PPMT a amplasat un panou de localitate multilingv deghizat în panou electoral, la ieşirea din Cluj-Napoca spre Floreşti, stârnind reacţii dure din parea clujenilor, istoria se repetă astăzi cu un alt panou pe care stă scris ""Românie federală. Transilvanie Europeană! AUTONOMIE!".

Pe un panou închiriat de la o firmă de publicitate, partidul lui Laslo Tokeş a montat un panou electoral de 18 metri pătraţi pe care se poate citi mesajul "Românie federală. Transilvanie Europeană! AUTONOMIE!". Cu litere mai mici a fost scris mesajul "vrem un viitor în Transilvania". Sigla Partidului Populart Maghiar din Transilvania poate fi şi ea văzută pe acest afiş.

După aproape două ore, Poliţia Cluj a fost sesizată de trecătorii indignaţi şi a luat primele măsuri. "Se fac investigaţii pentru a vedea cine a montat panoul şi cine este proprietarul acestui panou. Vom lua măsuri dure", spune chestorul Ioan Păcurar, citat de EVZ.

În luna mai 2012, Clujul a fost Kolozsvar doar două ore. PPMT a găsit o metodă ingenioasă de a instala un panou de localitate multilingv la intrarea dinspre Oradea în municipiu. Totul părea a fi legal, nu însă şi după opinia primarului comunei Floreşti, Ioachim Vancea, care după două ore a trimis angajaţii instituţiei să dea jos panoul.

Un clujean a filmat momentul în care mesha electorală PPMT a fost dată jos de pe panoul publicitar. Autorul clipului nu a ştiut exact ce se petrece şi a denumit materialul video "accident".

Comenteaza