Israelul a decis „să atace în forță Iranul”

Israelul a decis „să atace în forță Iranul”

”Lansarea atâtor rachete şi drone va primi un răspuns”, este mesajul Israelului care a decis să riposteze în forţă împotriva atacului Iranului.

Atacul aerian fără precedent al Iranului de duminică dimineața forţează Ierusalimul să aleagă un răspuns puternic care să pedepsească Iranul și să-l facă să se gândească de două ori înainte să atace din nou, dar cu riscul unei conflagrații mai extinse, transmite Times of Israel

O nouă ședință a cabinetului de război israelian are loc marți. Vor fi discutate planurile de răspuns, după atacul Iranului din noaptea de sâmbătă spre duminică. Israelul a anunțat deja că va răspunde în forță.

Biroul premierului israelian, Benjamin Netanyahu, a declarat că Israelul apreciază profund sprijinul SUA, al Marii Britanii, al Franței și al altora în „contracararea” atacului iranian din weekend, transmite BBC. Totodată, israelienii au informat SUA despre intenția lor de a răspunde atacului lansat de Iran. 

Răspunsul va fi menit să transmită mesajul că Israelul "nu va permite ca un atac de o asemenea amploare împotriva sa să treacă fără reacţie", notează Canal 12. De asemenea, răspunsul va fi menit să arate clar că Israelul nu va permite iranienilor să "stabilească ecuaţia" pe care au încercat să o afirme în ultimele zile.

Aceasta pare a fi o referire la avertismentul Iranului că viitoarele lovituri israeliene asupra teritoriului iranian, inclusiv asupra sediilor sale diplomatice internaţionale, vor fi de acum înainte din nou întâmpinate cu lovituri iraniene de represalii asupra Israelului, a transmis stirileprotv.ro

Comenteaza