Israelul a atacat Iranul

Israelul a atacat Iranul
| Foto: sursa - @partisan_english YouTube

Israelul a lansat un atac asupra Iranului în replică la atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News joi seară, citând un înalt oficial american, transmite vineri AFP.

Armata israeliană a spus că „nu are niciun comentariu de oferit în acest moment”, când a fost întrebat de CNN despre rapoartele exploziilor în Iran.

Israelul a efectuat o lovitură în Iran vineri dimineața, a declarat un oficial american pentru CNN. Ținta nu este nucleară, a spus oficialul.

SUA a mai spus că au fost avertizate în prealabil cu privire la represaliile Israelului împotriva Iranului, dar „nu au susținut-o”, a declarat un înalt oficial american.

Iranul a raportat "explozii puternice" în provincia Isfahan, aflată la 4 ore distanță de Teheran. Televiziunea de stat iraniană a raportat vineri dimineaţa "explozii puternice" în provincia Isfahan, indicând că nu sunt cunoscute cauzele.

Ulterior, au fost anunţate trei explozii în apropierea unei baze militare şi doborârea unor drone, precum şi faptul că "nu au fost atacuri cu rachete până în prezent".

Agenţia oficială Irna a anunţat că autorităţile iraniene au activat apărarea antiaeriană în mai multe provincii vineri dimineaţa, după informaţii despre cel puţin o explozie în centrul ţării.

Zborurile comerciale au fost suspendate către şi dinspre mai multe aeroporturi, inclusiv Teheran, potrivit agenţiei Mehr, care citează autorităţile aeroportuare, a transmis Agerpres

Comenteaza