Şirul protestelor continuă la Cluj: “Băsescu nu uita, ţara nu-i şalupa ta!”

Şirul protestelor continuă la Cluj: “Băsescu nu uita, ţara nu-i şalupa ta!”
Marţi seara, la Cluj mercurul termometrelor indica temperaturi sub - 10 grade Celsius. Frigul tăios i-a lăsat însă indiferenţi pe cei circa 50 de protestatari care au ieşit la ora 18:00 în Piaţa Unirii să continuie şirul de manifestaţii împotriva guvernului Boc şi a preşedintelui Băsescu.

De această dată, protestatarii şi-au lăsat pancartele acasă şi au recurs la o altfel de recuzită: au adus o barcă pneumatică, iar doi protestatari au "băut" dintr-o sticlă pe care scria "Whisky, Băse blended 100%". De la un casetofon răsuna cunoscuta piesă "Dunărea albastră", iar Daniel Mihiş, unul dintre liderii protestelor de la Cluj, a dat citire din barcă "Intervenţiei cu Românii- partea a doua": "Înainte de toate, vreau să vă spun că mă adresez exclusiv şi în exclusivitate românilor excluşi din România şi în mod special românilor neexcluşi. Iau în considerare foarte serios demisia. Sunt de meserie vânzător de flote şi nu am ratat niciodată destinaţia lor. Nu o să ratez nici vânzarea României, sunt ajutat de Emil Boculeţ, de meserie pigmeu-aghiotant, şi Jeffrey Franks, de meserie prim-balerin al operei naţionale ANAF. Mă bucur că în urma protestelor înţelegeţi la fel ca şi mine că există o clasă politică arogantă pe care împreună trebuie s-o schimbăm. Atât PD-ul, cât şi celelalte partide sunt corupte, doar EU şi numai EU pot să vă scot la mal, fiind incoruptibil şi de-o modestie rară. Vă ador, al vostru Dictator, Băse."

Manifestanţii nu au renunţat nici la scandări, ba mai mult au venit şi cu unele noi. "Ăsta nu e partener, că nu are caracter!", "Ăla mic şi ăla chior şi-au bătut joc de popor!", "Bucureşti nu uita, Clujul este casa ta!", "România trezeşte-te!", "Cine e în viaţă strigă în piaţă!", "Veniţi cu noi, că suferiţi şi voi!", "Băsescu în celulă, Udrea pe centură!" sau "Boc, Boc, demisia pe loc!".

Manifestanţii nu au uitat nici de locotenentul Gheorghe Alexandru, care a protestat în uniformă militară în Piaţa Universităţii din Bucureşti. Aceştia i-au strigat numele, însă parcă cu jumătate de gură. Ca să îşi dreagă glasurile şi să prindă putere, o tânără le-a împărţit clujenilor participanţi la protest ceai cald. La un moment dat, în piaţă au ajuns şi vreo 10 activişti Roşia Montană, blindaţi cu steaguri şi purtând cu ei un peşte mort, legat de un băţ. Clujenii nu s-au lăsat intimidaţi de vremea rece şi au promis să iasă şi zilele următoare în stradă: "Şi de crapă pietrele, nu oprim protestele!".

Comenteaza