IPJ Cluj precizează că nu a primit carduri de carburanţi de la societatea de salubritate

IPJ Cluj precizează că nu a primit carduri de carburanţi de la societatea de salubritate
Inspectoratul Judeţean de Poliţie Cluj neagă faptul că ar fi acceptat carduri de carburanţi oferite de către o societate clujeană de salubritate.

Potrivit reprezentanţilor IPJ, informaţiile publicate în presă despre cardurile de combustibil ce ar fi fost date de o societate de salubritate din Cluj-Napoca la „Poliţie" nu se referă la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj sau o structură subordonată.

"Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj i-au fost alocate de la Inspectoratul General al Poliţiei Române cantităţi suficiente de carburant pentru executarea serviciului poliţienesc şi nu am primit donaţii şi sponsorizări de la societăţi comerciale constând în carduri de carburanţi", menţionează IPJ într-un comunicat emis astăzi dimineaţă.

Biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie precizează că o instituţie de stat poate beneficia de donaţii şi sponsorizări doar conform prevederilor legale.

Avocatul societăţii de salubritate a menţionat, după ce a fost nevoit să dea explicaţii la DNA cum au ajuns două dintre aceste carduri în posesia primarului Sorin Apostu, că primăria nu a fost singura beneficiară a cardurilor. "Noi chemam la verificări inspectorii primăriei, pompierii şi chiar poliţia, iar aceştia motivau că li s-a terminat cota de carburant şi nu au cum să se deplaseze, aşa că am decis să le punem la dispoziţie un număr de litri de motorină, pentru că nu aveam maşini cu care să-i transportăm la acea vreme. De aici, existenţa acestor carduri", a precizat Gaman.

Comenteaza