Breaking news Video Iohannis: Starea de urgenţă nu va fi prelungită. Din 15 mai intrăm în stare de alertă/ Nu va mai fi nevoie de declaraţie

Iohannis: Starea de urgenţă nu va fi prelungită. Din 15 mai intrăm în stare de alertă/ Nu va mai fi nevoie de declaraţie

Starea de urgenţă expiră în România pe 15 mai, când sunt aşteptate măsuri de relaxare a restricţiilor, pentru ca viaţa să revină treptat la normal.

Declaraţiile preşedintelui Iohannis:

- Am finalizat intalnirea pe care am avut-o cu premierul si mai multi ministri. Am analizat situatia in care ne aflam. O sa incep cu ceva legat de zilele care au trecut, weekendul de 1 mai. Lucurile au stat destul de bine si sunt multumit de modul in care oamenii au reactionat la apelul autoritatilor. Astazi am analizat mai multe chestiuni.

 - Starea de urgenta nu va fi prelungită. Nu voi emite un nou decret. Data de 14 mai este ultima zi in care mai avem stare de urgenta. Incepand din 15 mai pentru a tine epidemia sub control vom intra în stare de alerta. Aceasta stare de alerta e prevazuta de legislatia specifica.

 

Preşedintele Iohannis, a avut luni, de la ora 12:00, la Palatul Cotroceni, o nouă şedinţă privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19. 

Iohannis s-a întâlnit cu premierul şi miniştrii implicaţi în gestionarea stării de urgenţă.

Au fost chemaţi la Cotroceni premierul Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, ministrul Economiei, Virgil Popescu, ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Comenteaza