Întoarcere în timp, la clasicele filme româneşti

Întoarcere în timp, la clasicele filme româneşti
Caravana Filmului Românesc ajunge în acest weekend pentru prima dată la Cluj-Napoca, urmând să fie proiectate o serie de filme clasice în cinematografele din oraş şi în Piaţa Unirii.

Pentru că publicul clujean este antrenat să fie cinefil, având parte de cel puţin două festivaluri dedicate filmului, Caravana filmului românesc - Capodopere ale cinematografiei naţionale" vine în acest weekend să completeze plaja stilistică şi de gen.

Iubitorii filmului românesc pot vedea la Cinema Mărăşti şi în Piaţa Unirii capodopere autohtone, devenite clasice, dar şi mari scrieri ale literaturii române transformate în scenarii de film.

Programul întâlneşte atât preferinţele adulţilor cât şi pe cele ale copiilor. Vineri seara, "Actorul şi sălbaticii", un film cu Toma Caragiu şi Margareta Pogonat, va fi proiectat în aer liber, în Piaţa Unirii, de la 21:30. Sâmbătă, acelaşi loc, aceeaşi oră, rulează un alt film îndrăgit şi anume "Nuntă mută", în regia lui Horațiu Mălăele. Weekendul de filme româneşti se va încheia duminică prin proiecţia peliculei "Înghiţitorul de săbii", de la 21:30. în Piaţa Unirii.

La Cinema Mărăşti, pe durata întregului weekend, începând cu orele 17:00, 19:00 şi 21:00 vor fi proiectate filme dintre care amintim "Domnişoara Cristina", "Veronica", "Tinereţe fără bătrâneţe" şi "Pintea" cu Florin Piersic în rol principal.

Scopul proiectului este de a promova arta cinematografică românească, de a-i omagia pe marii cineaşti români şi de a revalorifica patrimoniul naţional de film, oferind publicului posibilitatea de a avea acces gratuit la serile de film românesc şi de a rememora filme de referinţă.

De asemenea, la nivel local, prin acest proiect se urmăreşte şi valorificarea, din punct de vedere cultural, a unor spaţii în aer liber (pieţe centrale, zone de promenadă sau parcuri), prin organizarea unor activităţi culturale remarcabile, în beneficiul locuitorilor oraşului.

Intrarea este liberă pentru toate proiecţiile.

Comenteaza