Foto Intervenție a salvamontiștilor clujeni în Cheile Turzii! A fost vorba doar de un exercițiu de salvare

Un amplu exercițiu de salvare din verticalele pereților Cheilor Turzii a avut loc la începutul acestei săptămâni, cu participarea salvatorilor montani din Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj și Formația Salvamont Vlădeasa.

Parte a pregătirii continue a salvamontiștilor, exercițiul a cuprins toate elementele unei acțiuni complexe de salvare pe timp de vară: evacuarea victimei din perete, lansarea - elevarea tărgii cu accidentat pe verticală și în abrupt, trecerea obstacolelor naturale cu targa folosind tehnica tirolianei.

Potrivit reprezentanților forului administrativ județean, desfășurat pe perioada mai multor ore, exercițiul a urmărit perfecționarea tehnicilor individuale și a muncii în echipă în operațiunile complexe de salvare montană.

Rezervaţia naturală Cheile Turzii este inclusă pe listele UNESCO, printre cele mai importante monumente naturale din lume. Zona găzduieşte peste o mie de specii de plante, animale şi fluturi.

Obiectivul oferă un peisaj spectaculos, cu stânci înalte şi abrupte dar şi cu peste o mie de specii de plante şi fluturi.

Cheile Turzii este o destinaţie spectaculoasă, atât pentru iubitorii de natură, cât şi pentru alpinişti. Aici se găsesc peste 350 de trasee, de diferite lungimi. 

Comenteaza