Video Târg de Crăciun, închis la o oră după inaugurare

Târg de Crăciun, închis la o oră după inaugurare
Căsuțele amenajate în centrul Craiovei nu au fost pe placul inspectorilor sanitari

Târgul de Crăciun din Craiova a fost închis la numai o oră după ce autoritățile locale au aprins luminile de sărbători. Cel de la Cluj-Napoca nu va mai avea loc. 

Mai multe instituții de control i-au verificat pe comercianți și au decis să tragă obloanele căsuțelor, pe motiv că nu ar avea aviz de funcționare, potrivit Digi 24. Surse din Primăria Craiova spun însă că aceste avize nu se solicită și nu se emit anterior.

Mai exact, de la primărie s-ar trimite doar o informare către Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM), Direcția de Sănătate Publică (DSP), Direcția Sanitară Veterinară (DSV) și alte instituții cu privire la faptul că se va face comerț provizoriu.

„Noi suntem producători, am venit din Olt. Am plătit, am închiriat o căsuță și azi, la deschiderea târgului am început să ne afișăm marfa pentru vânzare. Nu a trecut mult timp și au început să vină cei de la poliția economică, ITM și DSV Dolj. Aceștia din urmă ne-au spus să strângem marfa și să închidem pentru că primăria nu are aviz de funcționare.

Noi suntem în regulă cu toate actele, problemele sunt de la primărie. Nu înțeleg ce vină avem noi, suntem prinși la mijloc. Am înțeles că tot târgul este închis. Noi plătim chirie și suntem puși într-o astfel de situație. Am înțeles de la cei de la primărie că au depus toate documentele, dar DSV nu le-a dat aviz”, a spus producătorul Stela Florescu.

Reprezentanții Primăriei Craiova nu au putut oferi mai multe detalii legate de controale, cu toate că târgul era organizat de municipalitate. Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca s-a anulat din cauza riscului creşterii numărului de persoane infectate cu coronavirus, în urma discuțiilor dintre municipalitate și DSP. Nici primăriile din Sibiu și Oradea nu vor mai organiza aceste manifestări.

Comenteaza