Inspectoratul Şcolar va avea sediu nou în 2 ani. Vezi lucrările care costă 23 milioane lei

Inspectoratul Şcolar va avea sediu nou în 2 ani. Vezi lucrările care costă 23 milioane lei
Lucrările la sala de sport multifuncţională, cu bazin de înot şi care va include şi un sediu pentru Inspectoratul Şcolar Judeţean, au început în 1 iulie.

Lucrările sunt executate de Construdava SRL după indicaţiile proiectantului general Interproiect SRL. Beneficiarul lucrărilor este Inspectoratul Şcolar Judeţean. De menţionat, autorizaţia de construcţie a fost dată în 9 iunie iar lucrările au început la mai puţin de o lună de la emiterea acesteia.

IŞJ nu are în acest moment un sediu propriu. "Clădirea Roşie, aşa cum o cunosc clujenii, nu este a noastră. Noi stăm în chirie, clădirea aparţine Sindicatului Liber din Învăţământ. Chiria e destul de mare iar spaţiile sunt improprii - colegii stau câte 6-7 într-un birou, nu avem sală de aşteptare", spune inspectorul şcolar general adjunct Marinela Marc. Ea adaugă că IŞJ ocupă, din întreaga Clădire Roşie, doar etajul II "şi câteva spaţii la subsol, pentru arhivă".


Construirea noului sediu al IŞJ urmează să dureze doi ani şi este programată să fie dată în folosinţă în 1 iulie 2013. Clădirea va fi ridicată pe un teren de 4.830 metri pătraţi de pe strada Argeş, lângă liceul "Nicolae Bălcescu" iar lucrările vor costa 23 milioane de lei, bani asiguraţi de Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

Comenteaza