INMH: Pericol de inundaţii în judeţul Cluj

INMH: Pericol de inundaţii în judeţul Cluj
Clujul se află sub cod galben de ploi şi vijelii, iar meteorologii spun că este posibil să se producă inundaţii. Atenţionarea este valabilă până la ora 18:00.

"Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe râurile mici din bazinele hidrografice: bazinele superioare ale râurilor Someșul Mic, Almaș, Agrij și Crasna (județele: Cluj și Sălaj); bazinele superioare și mijlocii ale râurilor Crișul Repede și Barcău (județele: Bihor, Cluj și Sălaj). Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele superioare ale râurilor Crișul Repede și Someșul Mic", se arată într-un comunicat remis presei.

În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

Amitim că meteorologii au emis o atenţionare meteo cod galen de ploi şi vijelii pentru judeţul Cluj - Băișoara, Beliș, Ciurila, Gilău, Iara, Măguri-Răcătău, Mărișel, Săvădisla, Valea Ierii - valabilă până la ora 14.40.

Comenteaza