Înghesuială la Slujba de Bobotează. Un bătrân a leşinat aşteptând să ia aghiasmă FOTO / VIDEO

Înghesuială la Slujba de Bobotează. Un bătrân a leşinat aşteptând să ia aghiasmă FOTO / VIDEO
Mii de clujeni au participat astăzi la Slujba de Bobotează, de la catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, oficiată de IPS Andrei, mitropolitul Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului.

Vremea frumoasă, neobişnuită pentru această perioadă a anului, i-a adunat în număr mare pe clujeni la Slujba de Bobotează, de la catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, oficiată de IPS Andrei, Mitropolitul Clujului, Albei Crişanei şi Maramureşului. Slujba de liturghie a început la ora 10, iar în jurul orei 12 ÎPS Andrei, împreună cu un sobor de preoţi, a ieşit afară unde a oficiat slujba de Bobotează în faţa catedralei.

Tineri, doamne cochete, capete cărunte sau copii s-au rugat şi au aşteptat mai bine de trei ore în faţa Catedralei, pentru a lua aghiasmă. Oameniii bisericii au pregătit peste 8.000 de PET-uri cu apă sfinţită, renunţând astfel la tradiţionalele butoaie cu apă ce erau scoase an de an, în Piaţa Avram Iancu.

În predica pe care a rostit-o, IPS Andrei a explicat semnificaţia zilei de astăzi. Aşadar, Boboteaza  sau Botezul Domnului este una dintre cele mai importante sărbători ale calendarului ortodox. În vechime, credincioşii făceau referire la această sărbătoare ca "Arătarea Domnului" sau "Epifania".

După slujbă, preoţii au sfinţit aghiasma mare. Dacă clujenii au aşteptat liniştiţi în spatele gardurilor de protecţie pentru ca ÎPS Andrei să se apropie de ei şi să îi stropească cu apă sfinţită, la împărţitul PET-urilor  oamenii s-au îmbulzit, s-au înghesuit şi au început să strige unii la alţii, uitând ca sunt în faţa Catedralei.

Din cauza înghesuielii, un bătrân a leşinat şi a fost nevoie de intervenţia ambulanţei. Oamenii de ordine au intervenit şi l-au scos pe bărbat deoparte până la sosirea medicilor.

ÎPS Andrei Mitropolitul Clujului, Albei Crişanei şi Maramureşului le-a transmis, la final de slujbă, tuturor clujenilor toate cele bune.

Comenteaza