Infirmieră înjunghiată în spital de un pacient VIDEO

Infirmieră înjunghiată în spital de un pacient VIDEO
O infirmieră a fost înjunghiată în Spitalul Municipal Turda de un pacient. Incidentul s-a petrecut în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal Turda, Maria Kadar, spune că starea femeii este stabilă, aceasta a primit îngrijiri medicale de urgenţă, a fost operată, iar acum este internată în spital.

Bărbatul care a înjunghiat-o pe infirmieră are circa 70 de ani şi era internat în spital de joi seara. Acesta suferea de ischemie critică a membrului inferior şi Alzheimer. Bărbatul era sub tratament psihiatric încă de la internare, dar a avut o cădere nervoasă şi a devenit violent. Acesta dorea să plece acasă, însă medicii, infirmiera şi personalul de pază au încercat să îl liniştească spunându-i că soţia sa este pe drum spre spital. Bărbatul nu s-a calmat şi atunci a avut loc incidentul: a scos un cuţit din pantaloni şi a înjunghiat-o pe infirmieră în abdomen. Personalul medical nu ştie de unde a făcut rost bărbatul de cuţit deoarece, nu îl avea în noptieră. 

"A dorit să plece acasă, era deja îmbrăcat cu pantalonii, când personalul aflat de serviciu a încercat să îl oprească, explicându-i că vine soţia imediat. La un moment dat a scos din buzunarul pantalonului un cuţit, n-a observat nimeni şi a înjunghiat abdominal infirmiera aflată în apropierea sa", spune purtătorea de cuvânt a Spitalului Municipal Turda.

Personalul medical al spitalului a chemat imediat poliţia, iar bărbatul a fost transferat la Clinica de Psihiatrie Cluj unde este internat şi în prezent.

UPDATE: Reprezentanţii IPJ Cluj spun că infirmierei nu i-a fost pusă viaţa în pericol, iar bărbatul este cercetat pentru loviri şi alte violenţe. Femeia poate depune plângere penală împotriva agresorului.

 

Incidentul de la Turda nu este singurul în care personalul medical din spitalele clujene cade victimă agresiunilor pacienţilor. În urmă cu doi ani, celebrul interlop Gore l-a înjunghiat cu un cuţit de bucătărie pe un brancardier de la Unitatea de Primiri Urgenţe, faptă pentru care a fost condamnat la 12 ani de închisoare.

 

Comenteaza