Inconștiență la volan! Bărbat oprit de polițiști în Cluj / Conducea beat și drogat

Inconștiență la volan! Bărbat oprit de polițiști în Cluj / Conducea beat și drogat
| Foto: istockphoto

Un conducător auto s-a ales cu dosar penal, după ce polițiștii l-au oprit în trafic și l-au testat cu aparatul etilotest și cu drugtest. În ambele cazuri rezultatul a fost pozitiv.  

Polițiștii clujeni au depistat, pe drumurile din localitatea Apahida, un bărbat de 38 de ani din comuna Cojocna, în timp ce conducea o mașină, deși nu deținea permis.

“La momentul depistării de către polițiști, bărbatul ar fi încercat să se sustragă verificărilor, dar în scurt timp a fost oprit și identificat. Totodată, s-a constatat că acesta se afla sub influența băuturilor alcoolice, rezultatul testării cu etilometrul indicând concentrația de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar testarea cu aparatul drugtest a indicat prezența substanțelor interzise”, a tranmis IPJ Cluj.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și refuzul de la prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenței unor substanțe psihoactive.

Bărbatul a refuzat inițial recoltarea probelor biologice pentru stabilirea alcoolemiei, precum și a prezenței substanțelor interzise, potrivit polițiștilor. 

Comenteaza