Inconştienţă la cote maxime. Şi-au închis bebeluşul în maşină şi au plecat să se relaxeze

Inconştienţă la cote maxime. Şi-au închis bebeluşul în maşină şi au plecat să se relaxeze
Un bebeluş a fost închis în maşină de părinţii săi, în timp ce aceştia au plecat să se plimbe timp de câteva ore într-un important obiectiv turistic din România, relatează o femeie pe o reţea de socializare. Aparent, micuţul a fost la un pas de a face hipertermie, însă a fost salvat la timp de trecători.

O femeie a relatat pe profilul său de pe o reţea de socializare un episod şocant petrecut în cursul zilei de miercuri, 20 august, la Salina Turda din judeţul Cluj. Pe o căldură aprigă, când gradele din termometre depăseau valoare de 30 de grade, părinţii unui bebeluş de doar câteva luni şi-au închis odrasla în maşină şi au ales să se plimbe liniştiţi prin salină.

Din fericire, o femeie a auzit plânsetul apăsător al copilului şi a alarmat şi alţi oameni. Printre aceştia se află şi doamna Dana, cea care a reuşit să scoată bebeluşul din maşină şi să îl hidrateze. Se pare că micuţul a stat mai bine de două ore în autoturismul care era poziţionat la soare.

"Ajungem la intrarea veche in jur de ora 16:08 şi parcăm. Afară 30 de grade şi soare puternic. Ne atrage atenţia o doamnă, care întreba în stânga şi în dreapta dacă ştie cineva cine este cu o maşină din parcare unde plânge un copil de vreo 2 ore.Mă îndrept spre masina indicată, parcată la soare, fără nici un fel de parasolar sau ceva în geam, unde găsesc un bebeluş nu mai mare de 4-5 luni, care plângea de mama focului, roşu tot, transpirat leoarcă şi cu picături de apă curgând pe el, tremurând, cu simptome de hipertermie!", a scris pe facebook femeia.

Hipertermia este o condiţie medicală extrem de periculoasă, care ameninţa viaţa, în special a bebeluşilor. Aceasta apare atunci când organismul se supraîncălzeşte cand este expus la o sursă foarte mare de caldură. Practic, temperatura corpului continuă să crească în timp ce funcţiile fiziologice de răcorire a organismului se blochează. Hipertermia conduce la pierderea cunoştinţei şi chiar la cedarea organelor vitale, deci la deces.

Femeia s-a chinuit minute în şir să deschidă portiera maşinii şi a reuşit să liniştească bebeluşul. După alte minute bune de aşteptare, părinţii copilului au apărut ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat şi, după spusele martorilor, nu au părut îngrijoraţi de situaţie. 

"Maşina avea geamurile din faţă deschise aproximativ 5-6 cm, însă din nefericire afară nu mişca o frunză. Am anunţat personalul de la poarta salinei, rugând să cheme părinţii, însă aceştia ne-au comunicat că părinţii au intrat de vreo 2 ore în salină. Între timp am reuşit sa deschid portiera şi să scot copilul din maşină. Ne-am aşezat la umbră pe o bancuţă lângă maşină, şi am încercat sa îl rehidratez, cu biberonul. A durat 35 de minute până părinţii au ajuns la maşină! Mirare şi detaşare totală. Nici o întrebare, nici o curiozitate, nici o îngrijorare. Doamne fereste vreo mulţumire. Doar o afirmaţie: "e prima oară când îl lăsăm în maşină." Dragi părinţi, dacă acea doamnă nu îşi manifesta apăsat îngrijorarea, poate că mi-aş fi văzut liniştită de program şi as fi intrat în salină, iar pentru dumneavoastră ar fi fost şi ultima oară când l-aţi fi lăsat în maşină!", adaugă aceasta.

Vezi şi: Obiectiv turistic din judeţul Cluj, faimos în Australia. "Îţi taie respiraţia"

Comenteaza