Incident cu un avion F-16. S-a defectat în zbor, în timpul unui antrenament

Incident cu un avion F-16. S-a defectat în zbor, în timpul unui antrenament

Pilotul unei aeronave F-16 Fighting Falcon din dotarea Escadrilei 53 Aviație Vânătoare a Forțelor Aeriene Române a raportat, marți, un incident de zbor survenit în timpul executării unor antrenamente cu trageri de luptă aer-sol.

Forţele Aeriene Române au anunţat, marţi, un incident aviatic în care a fost implicat un avion F-16 Fighting Falcon, în zona unui poligon din judeţul Galaţi.

”Marţi, 13 iulie, pilotul unei aeronave F-16 Fighting Falcon din dotarea Escadrilei 53 Aviaţie Vânătoare a Forţelor Aeriene Române a raportat un incident de zbor survenit în timpul executării unor antrenamente cu trageri de luptă aer-sol în zona poligonului Mălina, jud. Galaţi. Menţionăm faptul că incidentul nu a pus în pericol viaţa pilotului sau a altor persoane, şi nici integritatea aeronavei sau a altor proprietăţi şi bunuri de la sol”, au transmis, marţi, Forţele Aeriene Române, într-un comunicat de presă.

Conform sursei citate, din primele informaţii raportate de pilot, în momentul lansării unei bombe de antrenament, s-a produs desprinderea necomandată a unui rezervor extern de combustibil şi a grinzii de  acroşare triple de pe partea dreaptă a aeronavei, materiale care au căzut în zona destinată tragerilor aer-sol din poligon.

”Conform procedurilor standard în aceste situaţii, pilotul aeronavei a raportat situaţia de urgenţă şi a aterizat în siguranţă pe aerodromul de bază. O comisie numită de şeful Statului Major al Forţelor Aeriene analizează cauzele producerii evenimentului”, se mai precizează în comunicatul Forțelor Aeriene Române.

loading...
Comenteaza