Început de primăvară liniştit, dar cu amenzi de 58.000 de lei

Început de primăvară liniştit, dar cu amenzi de 58.000 de lei
Începutul acestui an a fost lipsit de evenimente menite să disturbe liniştea publică, tendinţa din primele luni ale anului păstrându-se şi în martie. În prima lună de primăvară efectivele Grupării Mobile de Jandarmi au efectuat 200 de acţiuni.

Cele mai multe, 107, au fost misiuni de menţinere a ordinii publice în municipiul Cluj-Napoca şi în mediul rural din judeţ. 31 au fost de patrulare în reşedinţa de judeţ, executate independent, alte 25, tot de patrulare, fiind executate prin patrule mixte. Jandarmii au întreprins 23 de misiuni de patrulare prin patrule mixte în mediul rural, 22 de misiuni de menţinere a ordinii şi siguranţei publice în zona instituţiilor de învăţământ preuniversitar repartizate unităţii noastre şi şase acţiuni executate în pieţe şi târguri.

"Au fost executate 12 misiuni de asigurare a ordinii publice cu ocazia a patru manifestări cultural - artistice, religioase, promoţionale şi a opt manifestări sportive. De asemenea, efectivele unităţii au executat opt acţiuni de intervenţie (intervenţie la solicitări, aplanarea unor conflicte, rezerve de intervenţie). Pe linia cooperării cu alte instituţii, în perioada de referinţă au fost executate 33 de acţiuni, din care nouă acţiuni împreună cu Poliţia, iar 10 misiuni în sprijinul executorilor judecătoreşti", au informat reprezentanţii Grupării Mobile de Jandarmi. 

În luna martie s-au executat 17 misiuni de punere în aplicare a mandatelor de aducere, în şapte localităţi. "Ca urmare a acestor misiuni, rezultatele obţinute de efectivele Grupării de Jandarmi Mobile au constat în 39 infracţiuni constatate cu 59 făptuitori prinşi - în misiuni executate independent sau împreună cu poliţia, 426 sancţiuni contravenţionale aplicate în valoare totală de 58.700 lei, 77 persoane au fost conduse la poliţie, iar valoarea bunurilor ridicate în vederea confiscării fiind în valoare de 540 lei", au adăugat aceştia. 

Printre misiunile cele mai importante se numără cele de asigurare a ordinii publice cu prilejul desfăşurării meciurilor de fotbal dintre CFR Cluj şi Viitorul Constanţa şi Petrolul Ploieşti, respectiv cele din timpul derby-ului din semifinala Cupei României, dintre CFR şi Universitatea.

Comenteaza