Update Incendiul de la Ferma Dacilor. Cinci victime găsite carbonizate. Obiectivul nu are autorizaţie de securitate la incendiu. Cum ar fi izbucnit focul

Incendiul de la Ferma Dacilor. Cinci victime găsite carbonizate. Obiectivul nu are autorizaţie de securitate la incendiu. Cum ar fi izbucnit focul
| Foto: ISU Prahova

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova informează că pensiunea Ferma Dacilor nu are autorizație  de securitate la incendiu.

Incendiul care a izbucnit marţi dimineaţă la Ferma Dacilor din satul Tohani a fost lichidat, anunţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.

Conform sursei citate, în continuare se lucrează pentru înlăturarea efectelor negative şi continuă căutarea eventualelor victime.

Cinci victime carbonizate (patru adulţi şi un copil) au fost găsite până la acest moment.

De asemenea, două persoane au fost duse la spital cu arsuri.

Directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, Andrei Ilinca, a declarat, pentru AGERPRES, că o femeie de 47 de ani, care a suferit arsuri pe 5% din corp, la nivelul feţei şi unei mâini, a rămas internată în secţia de Chirurgie Plastică, iar un adolescent de 16 ani, cu arsuri pe 8% din corp, a fost transferat la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Capitală.

 

UPDATE ORA 12.13 Incendiu la Ferma Dacilor/ O a cincea victimă carbonizată a fost găsită de echipele de intervenţie

 

Pompierii au găsit o a cincea victimă a incendiului izbucnit, marţi dimineaţă, la Ferma Dacilor din satul prahovean Tohani, fiind vorba despre încă un adult al cărui trup este carbonizat, precizează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova

 

UPDATE ORA 12.01 Incendiu la Ferma Dacilor/ Încă un adult carbonizat, găsit de pompieri; este a patra victimă

 

Încă o victimă a incendiului izbucnit marţi dimineaţă la Ferma Dacilor din satul prahovean Tohani a fost găsită de pompierii aflaţi la faţa locului, bilanţul morţilor ajungând astfel la patru.

Conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, este vorba despre un adult carbonizat.

 

UPDATE ORA 11.52 Incendiu la Ferma Dacilor/ Echipă a Institutului Naţional de Criminalistică, trimisă la faţa locului

O echipă de specialişti din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică va fi trimisă la Tohani pentru a sprijini ancheta în cazul incendiului devastator care a izbucnit, marţi dimineaţă, la Ferma Dacilor.

„Conducerea Inspectoratului General al Poliţiei Române a dispus trimiterea unei echipe de specialişti din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică, pentru a sprijini ancheta", a informat IGPR.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova au deschis un dosar penal pentru distrugere şi ucidere din culpă în acest caz.

Surse judiciare au precizat, pentru AGERPRES, că anchetatorii nu exclud nicio variantă, fiind luate în calcul atât izbucnirea focului ca urmare a unei acţiuni intenţionate, cât şi varianta unui accident.

Incendiul nu a fost încă lichidat, astfel că deocamdată nu se pot face cercetări la faţa locului, precizează sursele indicate.

O a treia victimă carbonizată a fost găsită de pompieri în urma incendiului de proporţii care a izbucnit, marţi dimineaţă, la Ferma Dacilor din satul prahovean Tohani.

Potrivit ISU Prahova, este vorba despre un adult.

UPDATE ORA 10.20

Incendiu la Ferma Dacilor/ Obiectivul nu are autorizaţie de securitate la incendiu (ISU Prahova)

Ferma Dacilor, unde a izbucnit, marţi dimineaţă, un incendiu de proporţii, soldat până la acest moment cu trei morţi şi doi răniţi, nu are autorizaţie de securitate la incendiu, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.

Conform sursei citate, în anul 2019 a fost efectuată la acest obiectiv o „verificare pe fond", fiind identificate şase nereguli, dintre care una a fost remediată pe timpul controlului şi au fost aplicate şase avertismente.

„La momentul verificării nu au fost puse la dispoziţia inspectorilor documente din care să rezulte momentul punerii în funcţiune, pentru a se stabili necesitatea solicitării şi obţinerii avizului/ autorizaţiei de securitate la incendiu", a precizat ISU Prahova.

UPDATE ORA 09.39 Incendiu la Ferma Dacilor/ Încă o victimă carbonizată - găsită de pompieri; e vorba despre un adult

Încă o victimă carbonizată a fost găsită de pompierii care intervin la incendiul izbucnit, marţi dimineaţă, la Ferma Dacilor din satul prahovean Tohani, fiind vorba despre un adult, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.

În continuare sunt căutate şi alte persoane date dispărute, fiind vorba despre încă doi copii şi patru adulţi.

UPDATE ORA 09.39 Incendiu la Ferma Dacilor/ Un minor a fost găsit carbonizat (ISU Prahova)

Trupul carbonizat al unui copil a fost găsit de pompierii care intervin la incendiul izbucnit, marţi dimineaţă, la Ferma Dacilor din satul prahovean Tohani, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.

Comenteaza