Breaking news Video Foto Incendiu puternic în Parcul Tetarom din Cluj-Napoca! Pompierii intervin cu 5 autospeciale. Au cerut ajutor în Alba și Sălaj

Un incendiu a izbucnit, marți seara, în incinta unei hale din parcul industrial Tetarom I de pe strada Tăietura Turcului din municipiul Cluj-Napoca.

UPDATE: "Peste 70 de pompierii din cadrul a patru subunități de intervenție ale ISU Cluj intervin în aceste momente pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o hală cu funcțiuni mixte din Parcul Tetarom I din municipiul Cluj-Napoca. La fața locului acționează șapte autospeciale de stins incendii, trei autoscări și două echipe SMURD. De asemenea, au fost solicitate în sprijin două autospeciale pentru stins incendii din cadrul ISU Alba și una din cadrul ISU Sălaj. Până în prezent nu au fost persoane care să solicite consult medical. Focarele incendiului au fost limitate și se lucrează în continuare cu un dispozitiv mărit pentru lichidarea acestora.

-----------------------

UPDATE: "Au fost limitată extinderea focarelor la imobilele aflate în vecinătăți și se acționează acum pentru lichidarea acestora", transmite ISU Cluj. 

----------------------

„În aceste momente acționează la locul incendiului 5 autospeciale de stins incendii și trei auto-platforme pentru intervenții și salvări de la înălțimi.

Flăcările au cuprins o hală cu funcțiuni mixte, cu o suprafață de aproximativ 1000mp cu posibilitate de propagare la alte imobile din vecinătăți.

Au fost solicitate forțe în sprijin, două autospeciale de stinse incendii de la ISU Alba și una de la ISU Sălaj.

Până în prezent nu au fost persoane care să solicite consult medical”, au transmis cei de la ISU Cluj.

În septembrie 2021, un alt incendiu puternic, semnalat prin ROALERT, a avut loc tot în Parcul Tetarom I. Fumul a fost vizibil  din mai multe zone ale oraşului, inclusiv din cartierele Grigorescu şi Mănăştur.  Hala arsă avea o suprafață de cca 600mp, iar înăuntru funcționau mai mulți operatori economici cu funcțiuni multiple.

VEZI SI Noi imagini cu INCENDIUL de la Tetarom din Cluj-Napoca. Cercetări pentru a stabili de la ce a izbucnit focul

Tetarom I a fost inaugurat în anul 2005, fiind primul parc industrial dezvoltat în judeţul Cluj, pe o suprafaţă de 32 de hectare. În incinta parcului industrial se aflau, înaintea extinderii pornită în 2014 și finalizată în 2018, o hală multifuncţională care cuprindea 1.700 mp de spaţii de birouri şi 3.200 mp de spaţii de producţie, un incubator de afaceri cu peste 1.100 mp de spaţii de birouri şi un centru de afaceri. 

Tetarom I este pe versantul nordic al dealului Hoia, practic cel mai aproape de centrul municipiului. Extinderea acestuia este un proiect pornit în 2014, care a bătut pasul pe loc din cauza alunecărilor de teren. Au fost construite două clădiri de birouri, dar și două hale.Consiliul Județean a alocat 10 milioane de euro inițial, însă a fost nevoie de doar 26 de milioane de lei pentru stabilizarea versantului. 

Parcul industrial a fost extins cu 12 hectare, ca urmare a unei investiții de 42 de milioane de lei (fără TVA), acoperită jumătate din fonduri europene, jumătate din bugetul CJ Cluj. Lucrările de modernizare şi extin­dere au fost realizate de asocierea formată din companiile ACI Cluj, Nord Conforest şi Electromontaj.

În Tetarom I muncesc peste 2.000 de persoane.



Comenteaza