News alert Incendiu de proporții într-o pădure din Munții Apuseni. Intervin zeci de pompieri și voluntari

Incendiu de proporții într-o pădure din Munții Apuseni. Intervin zeci de pompieri și voluntari
| Foto: agerpres

Zeci de pompieri militari, sprijiniţi de voluntari şi pădurari, acţionează marţi în Munţii Apuseni pentru stingerea unui incendiu care se manifestă pe aproximativ 2 hectare de litieră de pădure de conifere, a informat ISU Alba.

Forţele de intervenţie folosesc drujbe, motopompe şi unelte genistice pentru crearea culoarelor de demineralizare şi refularea apei în jurul suprafeţei afectate.

Potrivit reprezentanţilor ISU Alba, iniţial, pentru stingerea incendiului care a izbucnit luni seara în zona Bărăşti - Dărnilosu, la limita dintre comuna Albac şi oraşul Câmpeni, au acţionat pompieri de la Staţia Câmpeni, ajutaţi de personal de la Ocolul Silvic Valea Arieşului şi Ocolul Silvic Privat Abrud, precum şi de SVSU Câmpeni. Fiind o zonă de munte, a fost nevoie inclusiv de autoturisme de teren care să transporte rezervoare cu apa necesară.

În cursul dimineţii de marţi, au fost suplimentate forţele şi mijloacele de intervenţie. Astfel, se acţionează de către ISU Alba cu 3 ofiţeri, 21 subofiţeri şi 7 soldaţi, cu 4 autospeciale, un autocamion, 2 autospeciale pentru muncă operativă şi unelte genistice. De asemenea, mai intervin 4 voluntari de la SVSU Albac, cu 4 autoturisme de teren cu 4 tone de apă şi unelte genistice, 5 voluntari de la SVSU Câmpeni, cu un autoturism de teren, drujbe şi unelte genistice, 4 pădurari, cu 3 autoturisme de teren, drujbe şi unelte genistice, şi 5 cetăţeni, dotaţi, şi ei, cu unelte genistice şi autoturisme de teren.

"În continuare, forţele de intervenţie lucrează la crearea culoarelor de demineralizare în jurul suprafeţei afectate, refularea apei, înlăturarea efectelor negative şi stingerea tuturor focarelor produse de incendiu", a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Alba, Alexandru Crişan.

Comenteaza