Încă un stăvilar pe cursul Someșului, pentru a opri deșeurile plutitoare

Încă un stăvilar pe cursul Someșului, pentru a opri deșeurile plutitoare

Primăria Cluj-Napoca a anunțat, ca răspuns la sesizările activiştilor de mediu, curățenie și amplasarea a încă un stăvilar pentru a stopa deșeurile.

„Ca urmare a sesizării dumneavoastră cu privire la faptul că albia și malurile Someșului sunt pline de gunoaie care ajung și la Cluj, provocând poluarea apei, vă comunicăm următoarele:

1. Precizăm că Primăria municipiului Cluj-Napoca în colaborare cu Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa (ABAST) a efectuat acțiuni de igienizare a acestui curs de apă (atât în albie cât și pe maluri) în zona municipiului Cluj-Napoca;

2. Totodată, a fost inițiată colaborarea cu Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa în ceea ce privește amplasarea a încă unui stăvilar pe cursul Someșului, pentru a opri deșeurile plutitoare;

3. Primăria municipiului Cluj-Napoca în colaborare cu Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa va monitoriza și acționa periodic pentru a curăța cursul de apă Someș, pe intravilanul municipiului Cluj-Napoca, în scopul protecției și conservării resurselor de apă de suprafață”, a transmis muncipalitatea. 

Comenteaza