Încă un stadion inaugurat cu mare fast: CFR a jucat primul meci GALERIE FOTO

Încă un stadion inaugurat cu mare fast: CFR a jucat primul meci GALERIE FOTO
Noul stadion al comunei Sâncraiu a costat 1,2 milioane de lei. Echipele de fotbal CFR Cluj, Sănătatea Cluj şi Voinţa Sâncraiu au disputat ieri un meci inaugural la care a asistat tot satul.

Localitatea Sâncraiu (în maghiară Kalotaszentkiraly) îşi reîntăreşte titlul deja consacrat, de comună europeană, prin inaugurarea unui stadion cu nocturnă, pe un teren de 1,5 ha.

Drumurile, reţelele de utlităţi, şcoala cu internat, dispensarul sunt obiective pe care administraţia locală le-a punctat de ceva timp. La capitolul investiţii mai rămăsese ca stadionul să fie finalizat şi dat în folosinţă, mai ales că în comună activează şi o echipă de fotbal, Voinţa Sâncraiu, care evoluează pe zona Călata şi care are ca obiectiv să ridice standardul tinerilor amatori de sport. Comuna Sâncraiu este cunoscută şi datorită evenimentelor tradiţionale pe care care le găzduieşte anual şi care reprezintă o adevărată atracţie pentru turişti.

Situată la o distanţă de peste 50 km de Cluj-Napoca, Sâncraiu este cea mai bine gospodărită localitate din judeţ. Încă de la intrarea în sat se poate observa că drumurile sunt întreţinute corespunzător, casele înalte, bine clădite şi frumos ornate, pensiuni la tot pasul, oameni pe stradă cu ţinute decente, grupuri de tineri, forfotă, totul într-un weekend special, în care s-a desfăşurat atât festivalul strugurilor (încheiat cu un bal dedicat localnicilor şi vizitatorilor), cât şi un eveniment sportiv semnificativ, pregătit pentru inaugrarea noului stadion cu nocturnă.

Localnicii din Sâncraiu sunt deja obişnuiţi cu evenimente cutural-tradiţionale care atrag anual sute de turişti. Ei ştiu să se comporte ca atare, să-şi primească oaspeţii şi să se facă plăcuţi. Finalizarea stadionului cu nocturnă a fost însă investiţia pe care au aşteptat-o cu toţii, nerăbdători, mai ales că în comună evoluează echipa lor de fotbal favorită, Voinţa Sâncraiu.

„În sfârşit, putem deschide acest stadion pentru comunitatea noastră. Sper să reuşim să relansăm activităţile dedicate tinerilor. Oricum, noi avem şi echipa noastră, Voinţa, care face o treabă foarte bună. Evolueză pentru Cupa Călata, alături de alte 14 echipe din zonă. Poate în timp, cu multă susţinere şi cu implicare din partea tinerilor, această echipă va putea să ajungă mai departe", a comentat primarul comunei, Poka Andras.

Acesta a explicat că toată comuna Sâncraiu, cu cele patru sate componente, numără 1.800 de persoane. „Avem de susţinut foarte multe evenimente, pe lângă meciurile de fotbal pe care le vom organiza aici. Ca atare, stadionul ne va ajuta foarte mult. Este bine că am reuşit să finalizăm lucrările. Cam un an am avut nevoie să aşteptăm pentru ca gazonul să poată să arate aşa cum este acum", a detaliat primarul.

Întreaga investiţie s-a ridicat la 1,2 milioane de lei. O parte din fonduri au venit de la guvern (475.000 de lei), prin Ordonanţa nr. 7, iar restul sumei a fost asigurată din bugetul local. „În mare, investiţiile majore pe care le aveam de făcut sunt finalizate. Avem şi drumurile puse la punct şi reţelele de apă şi de canalizare. Am reabilitat şcoala, am modernizat internatul, iar acum avem şi acest stadion pe care ne vom strădui să-l întreţinem din bugetul nostru. Nu va fi foarte costisitor pentru că nocturna nu o vom folosi decât seara", a sublinait Poka.

Stadionul are un vestiar pentru echipa gazdă şi unul pentru oaspeţi, pe 300 mp. De asemenea, au fost ridicate două tribune. Cel mai important lucru este faptul că acest teren de 1,5 ha, pe care s-a ridicat stadionul, va putea fi introdus în intravilan, având în vedere că el a fost legat la reţeaua de apă şi de curent electric. „Aici, în zonă, sunt foarte multe proprietăţi private şi estimez că în foarte scurt timp se va construi mult. Zona se va dezvolta după ce vom introduce terenul în intravilan. Am adus curent de la 1.000 m, de aceea a costat mai mult, însă acest lucru va ajuta întreaga zonă să crească", a detaliat primarul Sâncraiului.

CFR - Sâncraiu, scor de handbal

Sătenii au venit în număr mare la stadion, deşi afară ploua, era ceaţă şi destul de rece. Meciul inaugural, susţinut de echipa CFR Cluj cu Sănătatea Cluj şi cu Voinţa Sâncraiu, nu avea cum să-i ţină în casă pe oameni. Jucătorii de la CFR, cu antrenorul Ioan Andone pe marginea terenului, au fost punctul de atracţie a întregului eveniment. Echipa feroviară a câştigat prima repriză cu Sănătatea cu 3-1, iar a doua repriză, cu Voinţa, cu 14-2. Campionii României s-au lăsat fotografiaţi şi au dat autografe. La final, în cantina şcolii din comună oaspeţii au fost întâmpinaţi cu o masă copioasă.

Etichete
Comenteaza