Încă o noapte, alți drogați la volan pe drumurile Clujului: 11 la număr

Noaptea trecută, polițiștii rutieri clujeni, sprijiniți de polițiști rutieri ai Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, alături de polițiștii celorlalte inspectorate de poliție județene din țară au continuat acțiunile cu efective mărite, pentru prevenirea și combaterea consumului de alcool și substanțe psihoactive la volan.

In acest context, au fost efectuate peste 1.170 de testări cu aparatele etilotest și drug test conducătorilor auto opriți în trafic. În urma controalelor, au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale, dintre care 3 pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice (sub limita de infracțiune), conducătorilor auto fiindu-le reținut, în vederea suspendării, permisul de conducere. De asemenea, pentru neregulile privind starea tehnică a autovehiculelor au fost retrase 6 certificate de înmatriculare.

Totodată, polițiștii rutieri au constatat 21 de infracțiuni, dintre care 12 la regimul circulației pe drumurile publice, respectv 11 pentru conducere sub influența substanțelor psihoactive și una pentru conducere sub influența alcoolului.

Exemple semnificative înregistrate în municipiul Cluj-Napoca:

Polițiștii rutieri au depistat în jurul orei 22.25, un conducător auto care se deplasa cu un autoturism, aflându-se sub influența substanțelor interzise(cannabis și metaamfetamină). În urma controlului a fost identificată o substanță vegetală.

De asemenea, în jurul orei 01.00, a fost depistat un alt conducător auto care se afla sub influența băuturilor alcoolice, respectiv 0,22 mg/l alcool pur în aerul expirat. Testarea cu aparatul drug test a indicat rezultat pozitiv la substanțe psihoactive, respectiv cocaină și cannabis.

În jurul orei 02.00, a fost identificat un conducător auto care se afla sub influența substanțelor psihoactive, în autoturismul condus de acesta fiind totodată depistate și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 16 flacoane cu substanțe susceptibile de a fi interzise.

Un alt bărbat a fost depistat în jurul orei 02.20, conducând un autoturism sub influența substanțelor interzise. Controlul autovehiculului a condus la identificarea unei cantități aproximative de 0,5 grame de substanță de natură vegetală.

În toate cauzele au fost întocmite dosare de cercetare penală.

Comenteaza