În ce condiţii se va putea face deplasarea în afara localităţii după 15 mai

În ce condiţii se va putea face deplasarea în afara localităţii după 15 mai

Ministerul de Interne a publicat motivele propuse pentru care persoanele se vor putea deplasa în afara localității după ridicarea stării de urgenţă din 15 mai.

Dacă în interiorul localităţii oamenii vor putea circula, după 15 mai, fără să mai aibă nevoie de o declaraţie pe proprie răspundere, nu acelaşi lucru se va putea şi în afara localităţii, unde vor exista restricţii şi deplasarea va fi permisă doar în anumite situații, după cum urmează:

Deplasarea persoanelor în afara localităților în următoarele situații (activităţi permise fără condiţii suplimentare): 

1. în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
2. în scop umanitar sau de voluntariat;
3. realizarea de activități agricole;
4. pentru comercializarea de produse agroalimentare de către producătorii agricoli;
5. îngrijirea sau administrarea unei proprietăți din altă localitate; eliberarea de documente necesare pentru obținerea unor drepturi;
6. participarea la programe sau proceduri în centrele de tratament;
7. din alte motive justificate, precum:
− îngrijirea/însoțirea copiilor/membrilor de familie;
− îngrijirea unei rude/afin sau persoană aflată în întreținere;
− asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități;
− deces al unui membru de familie.

Deplasarea persoanelor în afara localităților în următoarele situații (activităţi permise în anumite condiţii/situaţii):

1. asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;
2. activități recreativ-sportive individuale desfășurate în aer liber (ciclism, drumeție, alergare, canotaj, alpinism, vânătoare, pescuit și altele) cu participarea a cel mult 3 persoane.
3. participarea la evenimente familiale, cu un număr limitat de persoane și respectarea regulilor de distanțare socială;
4. pentru achiziția, service-ul, efectuarea itp sau alte operațiuni de întreținere a vehiculelor, activități care nu pot fi efectuate în localitatea de domiciliu.

Comenteaza