În 2014, Primăria a acordat burse de 10 milioane de lei pentru elevi

În 2014, Primăria a acordat burse de 10 milioane de lei pentru elevi
Şcolarii clujeni au primit în 2014 aproximativ 10 milioane de lei pentru bursele şcolare. Peste 80 la sută din totalul banilor a ajuns la cei cu rezultate excelente la învăţătură, diferenţa fiind alocată categoriilor defavorizate, pentru a le asigura acestora accesul la educaţie.

În anul precedent, municipalitatea a acordat suma de 9.205.630,85 de lei sub formă de burse şcolare - de merit, performanţă, studiu sau sociale. Acestei sume i se adaugă 73.000 de lei acordaţi elevilor clujeni olimpici, precum şi 7.000 de lei tinerilor absolvenţi care au luat nota 10 la examenul de Bacalaureat. Astfel, totalul alocărilor s-a ridicat la 10 milioane de lei - sumă care a fost alocată pentru susţinerea educaţiei la Cluj-Napoca.

"Dorim să recomensăm efortul şi dorinţa elevilor de a învăţa, de a se educa, pentru că, viitorul Clujului depinde de acest lucru. Cu cât tinerii noştri vor fi mai instruiţi, cu atât mai mari vor fi şansele lor de acces la un nivel ridicat al calităţii vieţii, precum şi oportunitatea de dezvolta municipiul în direcţia pe care am identificat-o ca oportună, în urma elaborării strategiei municipiului pentru următorii ani", a explicat primarul Emil Boc.

Totodată, reprezentanţii municipalităţii susţin că, la mai bine de un an de la implementarea acestui nou sistem, ponderea burselor de performantă şi merit este în creştere, fapt care demonstrează implicit creşterea performanţelor şcolare ale elevilor din Cluj-Napoca.

În 2014, 81,4% din totalul banilor au ajuns la cei cu rezultate bune şi excelente la învăţătură, (74,42 % dintre bursele acordate de municipalitate au fost cele de merit, 1,18% de performanţă 5,77 % burse de studiu), diferenţa de 18,6 % fiind bursele sociale, care sunt importante pentru a asigura accesul categoriilor defavorizate la educaţie.

Cuantumul burselor este de 90 de lei pentru bursa de merit, 120 de lei pentru bursa de performanţă, 70 de lei pentru bursa de studiu şi 60 de lei pentru bursa socială.

Comenteaza