Ieri seară s-a deschis „sezonul de bătăi” la ştrandurile clujene. Primul pe listă, “Sun”, din cartierul Grigorescu

Ieri seară s-a deschis „sezonul de bătăi” la ştrandurile clujene. Primul pe listă, “Sun”, din cartierul Grigorescu
Pe lângă doi dintre agresori, una din victime a fost şi ea amendată pentru tulburarea liniştii publice.

Doi dintre membrii unei familii clujene au fost bătuţi-măr, sub privirile a zecilor de persoane aflate ieri seară, în jurul orelor 18.00, în incinta ştrandului „Sun" din cartierul Grigorescu. Autorii sunt doi tineri de pe strada Gârbău, din cartierul Mănăştur care, conform declaraţiilor victimelor, i-au provocat în mai multe rânduri, aruncând cu un şlap în mama - respectiv soţia - celor doi, înjurându-i de asemenea, birjăreşte. Primul care descrie situaţia prin care a trecut este Cristi, soţul femeii ultragiate, un bărbat de 35 de ani, cel care ieri se afla în incinta ştrandului împreună cu fiul vitreg, Raul, în vârstă de 19 ani, cu soţia sa şi cu alte două persoane de sex feminin. „Erau opt băieţi pe terasă, cu toţii beţi. Au început să ne înjure şi au aruncat cu un şlap în soţie. Iar când Raul i-a întrebat de ce fac treaba asta au sărit pe noi. Ne-au lovit cu scaune, cu mese, toate zburau pe acolo, prin ştrand", mărturiseşte acesta. "Eu am fost lovit în cap şi am leşinat, iar după ce s-a terminat totul au venit poliţiştii şi m-au amendat cu 200 de lei pentru tulburarea liniştii publice," povesteşte la rândul său Raul. Cel mai grav a fost lovit Cristi: la cap, picioare, coaste şi coloana cervicală, iar Raul, ceva mai superficial. Cristi a fost transportat cu salvarea la UPU însă acolo, exasperat că după minute lungi nu-i mai venea rândul, a renunţat să mai aştepte şi a semnat o hîrtie în care arăta că refuză consultaţia. Apoi şi-a chemat soţia, care l-a luat cu maşina şi l-a dus să se trateze acasă, de unul singur. Astăzi, gemând de durere, acesta s-a prezentat, împreună cu fiul vitreg, Raul, la IML Cluj, unde medicii le-au eliberat certificate în care le recomandă: 7-8 zile lui Cristi, respectiv 2-3 zile de îngrijiri medicale lui Raul.

Din informaţiile pe care le deţinem, ştrandul aparţine Primăriei Municipiului Cluj-Napoca iar barul, restaurantul şi terasa din incintă unui întreprinzător particular. Legat de incidentul în care au fost implicate, victimele spun că două lucruri îi intrigă profund: acela că ştrandul nu dispune de camere de supraveghere, astfel că nu-şi pot dovedi nevinovăţia, şi faptul că agentul firmei de pază din incintă nu a intervenit în niciun fel, mulţumindu-se să privească încăierarea. Cu certificatele în mână, cei doi promit că primul drum pe care-l vor face va fi la Secţia 4 de Poliţie, unde vor întocmi plângeri penale împotriva agresorilor.

"Aseară la orele 18.00 a avut loc o altercaţie între patru persoane de sex bărbătesc, împărţite în două tabere, P.G.R. şi N.C.G. de o parte şi F.I. şi H.G. de cealaltă. Tabăra a doua a bătut-o pe prima - nu se ştie cine a început conflictul - cert este faptul că în urma altercaţiei P.G.R. şi N.C.G. au suferit leziuni care necesită 2-3, respectiv 7-8 zile de îngrijiri medicale, motiv pentru care au depus astăzi plângere penală la Secţia 4 de Poliţie. Ieri, după intervenţia poliţiştilor din cadrul Secţiei 4 au fost aplicate trei sancţiuni contravenţionale celor implicaţi în conflict, mai puţin lui N.C.G. Astfel, F.I. a fost amendat cu 700 de lei, H.G. cu 500 şi, din cealaltă tabără, P.G.R., cu 200 de lei. În continuare, poliţia va da curs plângerilor penale depuse la Secţia 4 de Poliţie", a declarat pentru Ziua de Cluj comisarul-şef Daniel Boie, din cadrul IPJ Cluj.

 

Comenteaza